Parcours etappe 15 Tour de France 2016. Na de zware etappes eerder deze week, waren de voorspellingen gisteren al dusdanig dat er relatieve rust binnen het peloton zou blijven. En zo geschiedde het, de gerenommeerde sprinters van de Tour de France kregen nog maar eens de kans om hun kunsten te vertonen en wie anders dan Mark Cavendish was de sterkste van iedereen. De sprinter van het Britse eiland Man won in dienst van Dimension Data zijn 30e (!) touretappe in zijn loopbaan. Waar vooraf nog vragen werden gesteld over zijn voorbereiding op de Tour –Cavendish focust zich momenteel op het baanwielrennen voor de Spelen in Rio- pakte gisteren alweer zijn vierde winst van deze editie.

Etappe 14 Tour de France 2016

Martin Elmiger, Jérémy Roy, Alex Howes en Cesare Benedetti deden als viertal een verwoede poging om er géén sprintwerk van te maken. Zij gingen vrijwel vanaf het begin het peloton voor, maar werden op zo’n drie kilometer voor de finish ingehaald. Voorafgaand aan de start hielden de renners een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers in Nice, een dag eerder. Tijdens de truienpresentatie op de dag van de tijdrit werd er ook al op een gepaste manier rekening gehouden met het drama.

Etappe 15, Bourg-en-Bresse – Culoz, 160 km

Voor vandaag staat er weer een echte bergetappe op het programma. De rit bedraagt maar 160 kilometer, en brengt het peloton van Bourg-en- Bresse naar Culoz. De 160 kilometer wordt verspreid over meer dan tien verschillende klimmetjes, allemaal met hun eigen lastige punten én venijnige afdalingen. Het lijkt er dan ook dat deze etappe een heel belangrijke rol kan gaan spelen in het algemene klassement. Mocht Froome vandaag wéér aantonen dat hij er echt niet uit te rijden valt, lijkt het er op dat niks hem meer in de weg kan liggen voor de eindoverwinning. Kan de nummer twee, onze eigen Mollema daar nog verandering in brengen?

23.0 km – Col du Berthiand (780 m); 6 km klim aan 8.1% – Cat. 1
52.0 km – Col du Sappel (794 m); 8.8 km klim aan 5.6% – Cat. 2
63.5 km – Col de Pisseloup; 4.9 km klim aan 5.8% – Cat. 3
79.0 km – Col de la Rochette; 5.1 km klim aan 5.4% – Cat. 3
113.0 km – Grand Colombier (1501 m); 12.8 km klim aan 6.8% – Cat. H
146.0 km – Lacets du Grand Colombier (891 m) 8.4 km klim aan 7.6% – Cat. 1

Voorspelling Tour de France

Wedden op wielrennen? De Pool Rafał Majka is de grootste favoriet, die goed kan dalen en ontsnappen, dus deze rit lijkt voor hem te zijn gemaakt. Bookmaker 888Sport noteert @8.00 voor Majka.
Dan zijn er drie mannen die een geweldige afdaling kunnen maken, Rui Costa, Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali voor wie 888sport allemaal @12.50 noteert. Dat Chris Froome zich sinds afgelopen week ook in dat rijtje mag scharen, wil niet zeggen dat hij nogmaals zo’n stunt zal uithalen, en Froome noteert @15.00 net als de Rus Ilnur Zakarin.
Bauke Mollema, die het aan veel gelegen is bij Froome in de buurt te eindigen, noteert @21.00. Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug!