Parcours etappe 14 Tour de France 2016. Gisteren gebeurde er tijdens de eerste tijdrit van deze Tour de France waar al veel wielerfans en kenners op gerekend én gehoopt hadden; Tom Dumoulin maakte zijn status als topper in de tijdrit waar. Hij maakte die status méér dan waar door meer dan een hele minuut sneller te zijn dan de gele trui drager, Froome, die op de tweede plek eindigde. Het was een ongelofelijke voorsprong op een etappe van slechts 37,5 kilometer. Andere klassementsrijder kwamen al helemaal niet in de buurt. Mannen als Quintana en Yates werden op meerdere minuten gereden. The best of the rest achter Froome en Dumoulin was zonder twijfel Bauke Mollema.

Etappe 13 Tour de France 2016 tijdrit

Eergisteren leek het er namelijk al op dat Mollema de tweede plek zou innemen. Echter besloot de organisatie van de Tour de France door omstandigheden Quintana, Froome én Porte dezelfde tijd als Mollema te geven. Gisteren lukte het hem alsnog, door een goede tijdrit neer te zetten, ging hij Yates en Quintana voorbij én reed onder andere Bardet op een grotere achterstand. Vandaag mag het peloton vanuit Montélimar vertrekken en komt het 208 kilometer later in het dorpje Villars-les-Dombes aan.

Etappe 14 Montélimar – Villars-les- Dombes, 208,5 km

De eindzege kan meerdere kanten op vandaag. Wellicht neemt het peloton wat rust vandaag, na de hectische dagen van eerdere deze week en hopen de sprinters op een van de laatste kansen op een etappe overwinning vóór Parijs. Zeker met de vooruitzichten van een aantal pittige klimritten vóór ze in Parijs aankomen. Bovendien gaan er geruchten dat het peloton uit protest niet voluit zal gaan koersen. De omstandigheden in de drukkere stukken in bergetappes zijn vaak zo erbarmelijk door supporters dat de renners er helemaal klaar mee zijn. Tel daarbij de verschrikkelijke gebeurtenissen in Nice bij op en er lijkt maar een conclusie mogelijk: de massasprint.

Drie hellingen in de veertiende touretappe

  • 20,5 km – Côte de Puy-Saint- Martin; 3.6 km klimmen aan 5.2% – Cat. 4
  • 93.5 km – Côte du Four-à- Chaux; 3.9 km klimmen aan 4.2% – Cat. 4
  • 101.5 km – Côte d’Hauterives; 2.1 km klimmen aan 5.5% – Cat. 4

Voorspellingen Tour de France

Wedden op wielrennen? Die massasprint blijkt ook uit de keuzes van de bookies. Het zijn namelijk drie sprinters die als favoriet worden opgeschreven. Kittel @3.00, Cavendish @4.25 en Greipel @6.00 zijn de favorieten, gevolgd door Kristoff @7.00 bij 888Sport. Interessant zijn ook de verschuivingen qua verwachtingen in het algemeen klassement na de tijdrit. Voor Froome @1.12 lijkt het niet meer mis te kunnen gaan en plotseling is Mollema een van zijn meest geduchte tegenstanders @15.00. Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug!