Parcours Etappe 11 Vuelta 2016. Het is altijd een belangrijk punt in een grotere ronde zoals bijvoorbeeld deze Vuelta: de rustdag. Gisteren was het voor de eerste keer in zo’n twee weken tijd voor een dag zonder fietsen voor het peloton. Dat klinkt als een welkome snipperdag, maar niet iedereen herstelt even goed van zo’n dag.

Onze eigen Bauke Mollema is het levende voorbeeld van iemand die misschien wel beter geen rustdagen in een ronde kan hebben. Mollema doet niet mee in Spanje, maar er zijn nog genoeg toppers die vandaag moeten laten zien dat ze nog niet uitgestreden zijn voor de rode trui. Quintana heeft die namelijk om zijn schouders, en de kleine Colombiaan lijkt eindelijk de vorm te pakken te hebben waar hij al het hele seizoen op heeft zitten wachten.

Parcours Etappe 11 Vuelta 2016

Het peloton vertrekt vandaag vanuit Colunga, een klein dorpje in de provincie Asturië. Voor een lange tijd lijkt de etappe relatief vlak, terwijl er naar het Oosten gereden wordt, maar de slotklim is er een die vooraf met markers is omringd. De Pena Cabarga mag dan misschien niet de allerhoogste berg zijn, en ook die langste klim van deze Ronde van Spanje; met hellingspercentages van rond de achttien procent is het wel een bijzonder venijnige.

In tegenstelling tot de eerste weken, duurt het nu slechts zes dagen voordat de volgende rustdag weer aan beurten is. Dat is niet zonder reden. Ondanks dat er vandaag nog een deels vlakke rit gereden wordt en alleen de aankomst bergop is, staan er voor de komende dagen een aantal enorm spectaculaire ritten op het programma; die rustdag zal dus niet voor niks op de planning staan.

Wedden op etappe 11 Vuelta 2016

De favoriet voor vandaag is degene die ook favoriet is voor de eindzege. Nairo Quintana lijkt deze zomer dan eindelijk zijn grote prijs te gaan pakken, als hij blijft rijden zoals hij tot nu toe rijdt. Met een quotering van @3.75 bij de bookies van 888sport is hij dé grote kanshebber, gevolgd door Froome @9.00. Zelden zijn de verschillen tussen de nummer één en twee zo groot bij een etappe. Contador komt op een derde plek @11.00 en Valverde maakt ook nog een kansje @13.00.