Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar een aantal wielrenners die gisteren de Tour de France hebben uitgereden, stappen vandaag al weer op de fiets. In Boxmeer wordt jaarlijks de traditionele “Daags na de Tour” gereden, en ook dit jaar heeft de organisatie weer voor een aantal grote namen weten te zorgen.

Zo doen Bauke Mollema en Wout Poels beiden mee, ook al verklapte de laatstgenoemde al dat hij gisteren nog een feestje ging vieren met de Sky-ploeg, waar hij zo’n belangrijk deel van uitmaakte. Een andere grote blikvanger, Tom Dumoulin, moest zich afmelden door de valpartij in de Tour waar zo vaak over gesproken is. Naast de traditionele avondkoers zijn er ook nog een hoop andere activiteiten rondom de rit.

Een voorspelling wielrennen doen? Zie onder meer

Parcours Daags na de Tour 2016

Daags na de Tour (voorheen de Ronde van Boxmeer) staat al jaren garant voor een mooi feest met vooral veel waarde op het gebied van entertainment en dit lokale wielercriteriumjaar wordt dit jaar al voor de 42e keer verreden. Om 20.30 uur staat de rit voor de profs op het programma, en met 80km is het in geen enkel opzicht te vergelijken met de pittige Tour-etappes die we deze zomer weer gezien hebben. Naast Bauke Mollema en Wout Poels doen ook Tour-deelnemers als Stef Clement én sprinter en Nederlands kampioen Dylan Groenewegen mee. De winnaar mag uiteindelijk de grote prijs MSD Animal Health in ontvangst nemen.

Lees hier meer over het parcours.

Winnaars Daags na de Tour

Degene die die prijs mag ophalen, komt meteen in een rijtje met illustere voorgangers te staan. Zo was Joop Zoetemelk in 1970 de allereerste die de rit won, toen nog niet echt daags na de tour, maar op een dag in september. Enkele renners die het criterium de afgelopen jaren hebben gewonnen zijn Wout Poels (2015), Lars Boom (2010, 2011 en 2014, ook hij is er vandaag weer bij namens Astana) en Bauke Mollema (2013). Ook zijn er edities geweest waarin gerenommeerde wereldtoppers uit andere landen meededen. Zo won Nibali de rit in 2012 en pakte de legendarische Duitser Zabel twee keer de overwinning in Boxmeer.

Wedden op wielrennen

Zet nu bij bookmaker 888Sport al in op de Ronde van Vlaanderen 2017! Lees meer: Voorspellingen wielrennen.