Tour Down Under 2017. Het moge duidelijk zijn dat de Tour Down Under de belangrijkste koers van het jaar is voor de Australische ploeg Orica-Scott. Het is dan ook geen verrassing dat ze gebruik gaan maken van een erg sterke formatie.

Orica-Scott was vorige editie ook al succesvol tijdens de eerste grote koers van het seizoen. De ploeg won vier etappes en was de sterkste in het eindklassement. ‘’Het gaat vrij lastig worden om dat resultaat te overtreffen’’, aldus Matt White, ploegleider van Orica-Scott.

Simon Gerrans, Caleb Ewan en Esteban Chaves zijn de mannen die het moeten gaan doen. Chaves en Gerrans richten zich voornamelijk op het eindklassement en van Ewan wordt veel verwacht in de massasprint.

Etappe 2 nieuwe koninginnenrit

Ploegleider White gaat er vanuit dat de tweede etappe van de koers erg belangrijk gaat worden. ‘’Door de wijzigingen is dit de nieuwe koninginnenrit. De Willunga-etappe (op dag vijf) is nog steeds de rit waar de koers gewonnen en verloren gaat worden, maar tegen de tijd dat we daaraan beginnen, is het klassement grotendeels al gemaakt.’’

De Kort debuteert voor Trek in Tour Down Under

Koen de Kort gaat tijdens de Tour Down Under debuteren voor zijn nieuwe team Trek-Sagafredo. De Nederlander is door zijn Amerikaanse ploeg geselecteerd voor de eerste koers die meetelt voor de WorldTour. Naast de sprintspecialist komen ook onder andere Laurent Didier en Mads Pedersen in actie voor Trek.

Naast De Kort komt ook Danny van Poppel in actie tijdens de eerste grote tour van het jaar. De 23-jarige Nederlander is opgenomen in de definitieve selectie van zijn team, Team Sky. Het is voor Van Poppel de eerste keer dat hij voor Team Sky in actie mag komen in Australië. Tijdens zijn vorige deelname, in 2014, was hij nog in dienst van Trek.

Tour Down Under 2017

De Tour Down Under, die bekend staat als een van de grotere koersen van het wielerseizoen, gaat voor de heren van start op dinsdag 17 januari. De laatste rit zal afgewerkt worden op zondag 22 januari, waar de heren zullen finishen in Adelaide.