De Tour de France komt nu wel erg dichtbij. Morgen zullen de renners beginnen aan de eerste etappe in Leeds. Vanaf dat moment zal het tour geweld weer het nieuws overheersen. Op dit moment wordt het nieuws rondom de wielrenners nog overschaduwd door het WK Voetbal nieuws, daarom hier een artikel met een samenvatting van het meest recente tournieuws.

Daryl Impey Positief getest op probenecide

Op woensdag 2 juli is bekend geworden dat de Zuid-Afrikaanse wielrenner Daryl Impey positief getest is op doping. Impey, die voor de Orica-GreenEdge rijdt, is positief getest na de nationale kampioenschappen tijdrijden. Op 23 juni werd de wielrenner zelf op de hoogte gebracht van het slechte nieuws. Zo vlak voor de start van de Tour de France was dit een grote schok voor hem. Impey is direct terug gevlogen naar Zuid-Afrika waar hij hoorde dat naast het A-staal ook het B-staal positief getest was. Impey’s reactie op de positieve dopingtest was als volgt “Ik ben gecommitteerd aan een schone sport en ik zal er alles aan doen om mijn onschuld te bewijzen”.

Atapuma rijdt niet mee in de tour door visumproblemen

De Colombiaanse renner Darwin Atapuma van BMC zal dit jaar waarschijnlijk niet aan de start van de Tour de France verschijnen. Door problemen met zijn visum zou zijn deelname twijfelachtig zijn. Dit is niet de eerste keer dat een Colombiaan problemen heeft met een Europees visum. Een aantal Colombiaanse renners van Team Colombia konden niet mee doen aan de Ronde van Turkije door visum problemen.

Niki Terpstra onder de indrukt van Froome op de kasseien

Niki Terpstra, die eerder dit jaar Parijs-Roubaix won, zal in de Tour de France laten zien wat hij kan op de Noord-Franse kasseien. Tijdens de verkenning van het parcour in Noord-Frankrijk heeft Terpstra Froome zien rijden over de kasseienstroken. Terpstra vertelde dat dit hem erg goed af ging. De Britse topfavoriet heeft volgens Terpstra geen tips meer nodig. “Chris Froome is een lichte wielrenner, maar hij ging goed over de kasseien heen”, aldus Terpstra. De Engelsman hoeft zich dan ook geen zorgen te maken over zijn klassement op de kasseienstroken. De renners zullen maar 9 kasseienstroken pakken, in vergelijking met de 26 in Parijs-Roubaix is dit dus een peulenschil. Terpstra liet afgelopen zondag op het NK zien dat hij in vorm is, wellicht kan hij zelf wat laten zien op de kasseienstroken.