Mercedes waarschuwt Red Bull en McLaren voorafgaand aan de Oostenrijkse GP

Mercedes waarschuwt Red Bull en McLaren voorafgaand aan de Oostenrijkse GP

Mercedes heeft een waarschuwing afgegeven aan Red Bull en McLaren dat het nu “voor grotere punten vecht” nadat het zijn W15 Formule 1-auto heeft verbeterd.

Aan het begin van 2024 lag Mercedes achter op de leidende teams, maar het team heeft gewerkt aan het oplossen van de problemen met de auto. Een nieuwe voorvleugel lijkt het gewenste effect te hebben gehad, waardoor de prestaties zijn verbeterd.

George Russell pakte pole position en een podiumplaats in Canada, terwijl Lewis Hamilton zijn eerste podium van het jaar behaalde in Spanje. De andere auto eindigde in beide races als vierde, waardoor Mercedes Ferrari heeft ingehaald in de hiërarchie.

Het team uit Brackley staat stevig op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap met 151 punten, 86 punten achter McLaren op de derde plaats. Hoofdingenieur Andrew Shovlin heeft echter gewaarschuwd dat Mercedes weer op jacht is.

“Het is geweldig om beide coureurs op het podium te zien in de laatste twee evenementen. Dat is een teken van de vooruitgang die we hebben geboekt met al het harde werk in de fabriek,” legde Shovlin, directeur baanengineering, uit.

“Maar we willen meer, we willen beter doen dan derde plaatsen. We werken hard en we hebben plannen en onderdelen in de maak die hopelijk zullen uitkomen.

“Wat betreft Oostenrijk, het is een lastig circuit en het is een sprintrace. Bij een sprintrace heb je een uur om de auto af te stellen en in orde te maken.

“Met de recente veranderingen die we aan de auto hebben aangebracht, is het eenvoudiger om mee te werken. De coureurs zijn veel gelukkiger met de startafstellingen en we hebben minder aanpassingen hoeven doen.

“Hopelijk zet ons dat in een goede positie om het weekend te beginnen. Je hebt dan twee kwalificatiesessies en twee afzonderlijke races, dus er is genoeg om mee te strijden.

“Maar de coureurs en het team genieten nu van het racen met de auto die we hebben. We vechten voor de grotere punten en we zijn enthousiast om van start te gaan in Oostenrijk.”

Terughoudend over upgrades

“We hebben een plan om meer prestaties aan de auto toe te voegen en we werken de laatste tijd aan aerodynamische en mechanische ontwikkelingen,” voegde hij toe.

“Die zullen in de komende races worden geïntroduceerd, dus we willen onze concurrenten niet laten weten wanneer we een update brengen, omdat ze dan proberen eerder een update te brengen.

“Maar we hebben zeker meer verbeteringen op komst. We zien het gat kleiner worden en dat motiveert mensen nog meer om kleine ontwikkelingen te pushen.

“Het toevoegen van een paar honderdsten van een seconde aan een auto kan ervoor zorgen dat je hoger op de grid eindigt, wat je een kans geeft om op betere plaatsen te finishen.

“We zijn vol aan het werk, maar ik zal je niet precies vertellen wat de ontwikkelingsplannen voor de komende races zijn.”

Share