Alex Lozowski scoorde een strafschop met de laatste trap van de wedstrijd toen Saracens een spannende 37-35 Gallagher Premiership-overwinning op Bristol claimde in Ashton Gate.

Bristol-aanvoerder Fitz Harding scoorde drie pogingen om de gastheren aan het stuur te krijgen – scrumhalf Harry Randall en flankspeler Toby Fricker raakten ook – maar Saracens toonde bewonderenswaardige veerkracht.

Zes dagen na de nederlaag tegen Harlequins had Saracens soms moeite om het opwindende aanvalsspel van Bristol het hoofd te bieden, maar vleugelverdediger Elliot Daly scoorde pogingen, terwijl vleugel Rotimi Segun en flanker Toby Knight ook scoorden, terwijl Lozowski 17 punten scoorde.

Fly-half AJ MacGinty scoorde twee strafschoppen en twee conversies voor Bristol, maar ze werden uiteindelijk op de paal gepikt toen Lozowski drie minuten in de blessuretijd toesloeg en Saracens op dramatische wijze terugbracht naar de top van de Premier League.

Hoe Saracenen een topthriller worden

Bristol gaf onmiddellijk een intentieverklaring af toen Harding al na 107 seconden de score opende, voordat een MacGinty-penalty kort daarna hen acht punten voorsprong opleverde.

Saracens baanden zich een weg naar de wedstrijd nadat Gabriel Ibitoye een gele kaart kreeg omdat hij een speler van de bal duwde, terwijl Knight van dichtbij overging en Lozowski de extra’s toevoegde.

Bristol sloeg halverwege een vrij vloeiend openingskwartier opnieuw toe toen vervanger Benjamin Elizalde zich een weg baande en support runner Randall naar de kant stuurde, waarna Saracens de leiding herwon toen Daly Segun bevrijdde voor een briljante finish.

Meer van Gallagher Premiership

Harding claimde zijn tweede poging, die werd omgezet door MacGinty, maar een hoekige Lozowski-penalty maakte een einde aan een pulserende eerste 40 minuten, waarbij de voorsprong van Bristol werd teruggebracht naar 20-17.

Afbeelding:
Fitz Harding scoorde drie pogingen voor Bristol in hun nipte nederlaag

Bristol toverde een verbluffende score na slechts 51 seconden na de herstart toen Ibitoye vier verdedigers versloeg en met één hand ontlastte, waarna Jenkins en Oghre samenwerkten om Harding vrij te maken om zijn hattrick te voltooien.

MacGinty bekeerde zich en de gastheren vergrootten de voorsprong vier minuten later nadat Saracens fly-half Alex Goode in de zonde was gegooid en sloeg van diep toe via een nieuwe betoverende actie die werd afgemaakt door Fricker.

Afbeelding:
Toby Fricker breidde de voorsprong van Bristol in de tweede helft uit

Saracens vocht terug toen Daly op indrukwekkende wijze eindigde, waarbij Lozowski’s succesvolle zijlijnconversie en een latere strafschop zijn team halverwege het derde kwartaal met 32-27 op drift achterlieten.

Een MacGinty-strafschop herstelde een voorsprong van acht punten voor Bristol, maar Daly sprong voor Saracens voor zijn tweede poging met nog acht minuten te gaan (opnieuw omgezet van wijd uit door Lozowski) om de wedstrijd op het spel te zetten.

Lozowski besliste de wedstrijd vervolgens op opmerkelijke wijze met de laatste trap van de wedstrijd, waarbij hij zijn strafschop in de 83e minuut omzette om de overwinning van Bristol te pakken en Saracenen bovenaan de tafel te springen.

Sky Sports+ is officieel gelanceerd en zal worden geïntegreerd in Sky TV, streamingdienst NOW en de Sky Sports-app, waardoor Sky Sports-klanten dit jaar zonder extra kosten toegang krijgen tot meer dan 50 procent meer livesport. Lees hier meer.