WK Veldrijden. De Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt heeft gisteren zijn selecties bekend gemaakt voor het Wereldkampioenschap Veldrijden. Dit kampioenschap vindt op zaterdag 28 januari en zondag 29 januari plaats in het Luxemburgse Bieles.

Bondscoach De Knegt heeft Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Corne van Kessel, David van der Poel en Stan Godrie geselecteerd voor zijn herenselectie. Vooral Van der Poel en Van der Haar zouden voor een stunt kunnen zorgen in Bieles.

Marianne Vos groot favoriet WK Veldrijden

Voor de rit van de WK Elite Vrouwen heeft De Knegt Sophie de Boer, Thalita de Jong, Maud Kaptheijns, Marianne Vos en Lucinda Brand opgeroepen. Het is nog de vraag of De Jong in actie kan komen, aangezien ze afgelopen weekend hard ten val kwam. Van dit rijtje is Vos natuurlijk de grote favoriet, want ze was ijzersterk in de laatste wereldbekerwedstrijden.

Naast de herenselectie en damesselectie heeft Nederland tijdens het WK Veldrijden ook de beschikking over twee beloftenteams en één juniorenteam. Het beloftenteam bij de heren bestaat uit de volgende renners: Joris Nieuwenhuis, Sieben Wouters, Maik van der Heijden, Gosse van der Meer, Jens Dekker, Kelvin Bakx. Voor de vrouwen komen Manon Bakker, Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alverado, Inge van der Heijden, Lindy van Anrooij in actie. Tot slot komen Thymen Arensman, Ryan Kamp, Mees Hendrikx, Bart Hazekamp, Bart Artz uit voor het juniorenteam.

De Knegt onzeker over Thalita de Jong

“We beschikken over een zeer sterke WK-ploeg en gaan met veel verwachtingen naar Luxemburg”, vertelde De Knegt tegen de KNWU. “Bij de mannen, de vrouwen, de beloften en de beloften-vrouwen kunnen we voor de titel mee doen, bij de junioren voor de medailles. Thalita de Jong reist met ons mee. We hopen dat ze kan starten, maar de beslissing daarover nemen we pas aan het einde van de week en laten we afhangen van hoe zij zich voelt.”

Programma WK Veldrijden 2017

Zaterdag 28 januari
11.00 uur: WK Junioren mannen
13.00 uur: WK Beloften vrouwen
15.00 uur: WK Elite vrouwen

Zondag 29 januari
11.00 uur: WK Beloften mannen
15.00 uur: WK Elite mannen