Wielernieuws. Enkele weken geleden maakten Steven Kruijswijk en Bauke Mollema bekend dat zij dit jaar niet in actie zullen komen tijdens de grootste ronde ter wereld, de Tour de France. Zij richten hun pijlen liever op een succesvolle Giro.

Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf hebben ook Tom Dumoulin en Wilco Kelderman besloten om de Tour aan zich voorbij te laten gaan. Deze twee Nederlandse renners geven ook de voorkeur aan een deelname aan de Ronde van Italië. Robert Gesink zal wel starten aan de Tour de France 2017, maar moet zich wel schikken in een vrijbuitersrol.

Pijlen op Giro d’Italia geen vreemde keuze

Gezien de eerdere resultaten in de grootste Italiaanse wielerkoers van het jaar is het geen vreemde keuze. Dumoulin won afgelopen jaar een dagetappe en reed twee dagen in de roze trui. Ook Kruijswijk reed enkele dagen in het roze en leek af te streven op de winst. Een onnodige valpartij zorgde er echter voor dat hij alsnog als vierde eindigde in het algemeen klassement. De Italiaan Vincenzo Nibali ging er uiteindelijk met de eindzege en eeuwige roem vandoor.

De vier Nederlanders zijn niet de enige grote renners die hun voorkeur uitspraken voor de Giro, waardoor wielerliefhebbers een waar spektakel kunnen verwachten. Onder andere Nibali, Fabio Aru, Thibaut Pinot, Pierre Rolland, Tejay van Garderen, Esteban Chaves en Nairo Quintana hebben ook al aangegeven aan de start te verschijnen van de honderdste Giro d’Italia.

Wedden op Tour de France 2017

De afmeldingen van Dumoulin en Kelderman hebben er niet voor gezorgd dat er een verandering plaatsvindt in de topfavorieten van voor de eindzege in de Tour 2017. Chris Froome is met een notering van 1.65 nog altijd de gedoodverfde favoriet voor de gele trui. Hij wordt op gepaste afstand gevolgd door Quintana @3.50 en Richie Porte @7.00. Volgens bookmaker 888Sport is Wout Poels @126.00 de eerste Nederlandse favoriet voor titel van de Tour de France. Lees ook: wedden op wielrennen.