Wielrennen nieuws. Nederland heeft op de slotdag van het WK Wielrennen geen medaille meer behaald, maar Thorwald Veneberg mocht toch nog een mooie prijs ophalen. Nederland is namelijk het sterkste land van het WK Wielrennen 2017.

Tom Dumoulin (goud tijdrit), Annemiek van Vleuten (goud tijdrit) en Chantal Blaak (goud wegwedstrijd) wonnen een gouden medaille, terwijl Anna van der Breggen tweede werd bij de tijdrit van de vrouwen.

Bondscoach Veneberg trots op renners

‘’Je ziet dat we ook bij de profs bij de mannen op dit moment op veel verschillende terreinen de renners in huis hebben om de koers te kleuren’’, vertelde een trotse bondscoach Veneberg.

‘’We misten hier alleen een afmaker van het kaliber van Sagan, maar als je eerlijk bent, heeft ook alleen Slowakije op dit moment een renner die drie keer achtereen een WK voor profs op zijn naam kan schrijven. We hebben hier vandaag tot het allerlaatst voorin mee gedaan. Niki Terpstra en Tom Dumoulin zaten nog mee in de groep die sprintte om de prijzen, maar een medaille zat er dit keer niet in.’’

Dumoulin zet zinnen op Tour de France

Na de gouden plak op het WK Wielrennen 2017, zal Dumoulin nu zijn zinnen zetten op een nieuw groot succes: De Tour de France 2018. De 105e editie van de Ronde van Frankrijk begint op 7 juli 2018 en eindigt op 29 juli 2018.

Tom Dumoulin tijdrit WK Wielrennen GettyEen titel van Dumoulin is niet ondenkbaar. De 26-jarige Limburger won dit jaar de Giro D’Italia, maar kwam niet in actie op de grootste ronde ter wereld. Tijdens de Tour de France van 2016 verscheen hij wel aan de start en won hij zelfs twee etappes. Echter moest Dumoulin tussentijds wel opgeven tijdens de Tour.

Volgend jaar zal de Nederlander er wel alles aan doen om de koers uit te rijden en zo hoog mogelijk te eindigen. Wielerliefhebbers in Nederland zullen stiekem hopen op een nieuwe eindzege van de beste Nederlandse wielrenner van dit moment.

Wedden op wielrennen

Bookmaker Mr Green verwacht dat Tom Dumoulin goed gaat presteren tijdens de Tour de France 2018. De Nederlander is namelijk de nummer twee van de favorietenlijst, met een notering van @3.50. Chris Froome is met een odd van @2.00 de topfavoriet, terwijl Richie Porte @6.00 en Nairo Quintana @8.00 het kwartet van topfavorieten compleet maakt.

Lees: info voorspellingen wielrennen doen.