Winnaar Vuelta a Espana 2016. Afgelopen zaterdag werd het klassement van de Vuelta van dit jaar al beslist. In het voordeel van Nairo Quintana welteverstaan. De kleine Colombiaan had een dag daarvoor gezien hoe Chris Froome via een tijdrit nog wat dichterbij kwam, maar gaf de Engelsman in de laatste bergetappe geen ruimte en sprintte hem uiteindelijk voor de finish zelfs nog voorbij.

Nairo Quintana winnaar Vuelta 2016

Een machtsvertoning van Quintana tegenover Froome, die eerder dit jaar het tegenovergestelde liet zien in de Ronde van Frankrijk. Ook gisteren werd er nog gereden. De welbekende champagne-etappe welteverstaan. Zoals in het ongeschreven wettenboek van het wielrennen staat beschreven wordt er dan niet meer aangevallen. Interessant werd het echter nog wel.

100 kilometer kende de laatste etappe van deze Ronde van Spanje. Waar we het peloton vrijwel de hele Vuelta nog geen drie kilometer achter elkaar vlak hebben gezien, kende deze rit vrijwel geen enkele verhoging, zoals het de laatste etappe van een grote ronde vaak betaamt.

Voorspellen? Zet nu al in op de Tour 2017 bij 888sport!

Magnus Cort Nielsen wint laatste etappe Vuelta

Een enkeling ontsnapt, om er met de eer van de laatste ritzege vandoor te kunnen gaan. De ploegen die een sprinter in hun arsenaal hebben, zijn echter niet bereid om hier aan mee te werken en rekenen alle koplopers vakkundig in. Met nog vijf kilometer te gaan, ligt het peloton op volle snelheid en uiteindelijk is het de Deense Magnus Cort Nielsen die zijn collega-sprinters voorblijft. Bennati wordt tweede, en de Belgische Meersman zit weer van voren wanneer men over de streep rijdt; hij wordt uiteindelijk derde in deze etappe.

Robert Gesink 35e in Ronde van Spanje

Het podium van het algemene klassement van de Vuelta wordt door Esteban Chaves compleet gemaakt, en heeft dus een wel heel Colombiaans kleurtje. Hij reed zaterdag dusdanig goed, dat hij Alberto Contador inhaalde, die nu vierde is geworden. De beste Nederlander van deze Vuelta was Robert Gesink. Hij werd uiteindelijk 35e, maar liet zich van zijn beste kant zien door de koninginnenrit vorige week op bijzondere wijze te winnen. Bovendien werd hij ook nog knap derde in het bergklassement, dat gewonnen werd door de Spaanse Omar Fraile.

Wedden op wielrennen

Wedden op de Tour? Nu al kun je inzetten op de Tour de France 2017. Pak een hoge notering bij 888sport!