Na de sprintetappe van gisteren stond gisteren weer een etappe in de bergen op het programma in de Ronde van Zwitserland. De zesde etappe was een etappe van ruim 183 kilometer lang en ging van Büren an der Aare naar Délemont. Onderweg moesten de renners vier bergen over: een van de derde categorie, twee van de tweede en de zwaarste was een klim van de eerste categorie. Uiteindelijk zou de etappe toch nog eindigen met een sprint, een sprint met een uitgedund peloton.

Matteo Trentin was de snelste in deze sprint en won de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland. Daniele Bennati werd tweede en de derde plaats was voor Francesco Gavazzi. Tony Martin blijft de leider in het algemeen klassement.

Al na tien kilometer ontstond er een kopgroep van vier renners: Jacopo Guarnieri, Jaco Venter, Vladimir Isaychev en Michael Albasini. De vier renners gingen samen op de aanval richting een etappewinst, maar werden op 37 kilometer van de finish al bijgehaald door het peloton. Het peloton was inmiddels door de bergen al flink uitgedund.

Het was Warren Barguil die probeerde in zijn eentje weg te rijden van het peloton. Hij hield het een tijd vol, maar op 20 kilometer van de finish werd hij ook bijgehaald. Met nog een klim te gaan, ging Peter Sagan in de aanval. Hij kwam als eerste aan op de top, maar wist ondanks dat hij snelheden van 80 k/u haalde in de afdaling niet voor het peloton te blijven.

Zes renners wisten een gat te slaan met de rest van het overgebleven peloton. Dit gat werd dichtgereden door Peter Sagan, hierdoor verloor hij veel kracht voor de sprint bij de finish. De sprint werd aangevoerd door Tony Martin.

Hij trok de sprint aan voor Matteo Trentin. De Italiaanse renner in dienst van Omega Pharma-Quick Step gaf deze voorsprong niet meer weg en won de etappe. De etappewinst van Trentin was alweer de derde zege voor Omega Pharma-Quick Step in de Ronde van Zwitserland. Tweede in de zesde etappe werd Daniele Bennati, de derde plaats werd bemachtigd door Francesco Gavazzi.

In het algemeen klassement verandert er niks. Aan kop blijft Tony Martin. De Nederlanders Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Tom-Jelte Slagter maken samen met Peter Sagan de top 5 compleet.