Gisteren stond de derde etappe van de Tour de France op het programma. Het was de laatste etappe op Engels grondgebied. Een etappe waar Cavendish zijn revanche had kunnen nemen op het verlies op de Olympische Spelen van 2012. Cavendish stapte vandaag niet op en dus kreeg Marcel Kittel de ultieme kans om zijn tweede etappe te winnen. Marcel Kittel maakte zijn status waar en wist met grote overmacht de etappe te winnen. Achter de Duitser van Giant-Shimano eindigde Peter Sagan als tweede en Mark Renshaw als derde. In het algemeen klassement waren er geen veranderen. Vicenzo Nibali zal ook vandaag starten in het geel.

Gelijk na de startvlag demarreerden er twee renners uit het peloton. Bij kilometer nul waren het Jean-Marc Bideau en Jan Bárta die de ontsnapping van de dag in gang zetten. Het verschil tussen hen en het peloton zou niet was maximaal vier minuten en dus was het een voorspelbare etappe. De sprintploegen hielden de vluchters in de gaten, zodat zij aan het eind van de etappe om de etappewinst konden sprinten.

De tussensprint werd voor de derde keer gewonnen door de Fransman Bryan Coquard.
Net als de twee voorgaande dagen kwam het peloton in gevaar door de grote aantallen mensen die waren komen kijken. Met nog dertig kilometer te gaan, de voorsprong van de koplopers was inmiddels afgenomen tot 1 minuut 15, was het Andy Schleck die op de grond lag. Nadat een Sky-renner in aanraking was gekomen met een toeschouwer volgde er wat manoeuvres binnen het peloton. Andy Schlek reageerde te laat en kon niet voorkomen dat hij viel.

Jan Barta en Jean-Marc Bideau wisten het ondanks het kopwerk van Lars Bak lang vol te houden, maar met nog zes kilomter te gaan, werden de renners toch ingerekend door het peloton. De sprintploegen konden zich klaar gaan maken voor een massasprint. De sprint kwam nog in gevaar, want rond de finish begon het te regenen. De sprinters werden er gelukkig niet door gehinderd. Tom Veelers zette Marcel Kittel geweldig af voor de sprint. Marcel Kittel gaf de voorsprong niet meer weg en eindigde met een ruime fiets voorsprong op Peter Sagan. Achter Peter Sagan werd Mark Renshaw derde. Nederlander Danny van Poppel eindigde knap op een zesde plek.