Giro d’Italia 2017. Het jaar 2016 is nog niet eens ten einde, of de renners kijken al uit naar het volgende jaar. Vooral voor de 30-jarige Bauke Mollema wordt het een interessant seizoen. Hij zal namelijk de Giro d’Italia ingaan als kopman van Trek-Segafredo.

Het is dan ook geen verrassing dat zijn focus komend wielerseizoen zal liggen op de Ronde van Italië, waar hij een goed gevoel over heeft. “De tijdritten in de komende Giro moeten me liggen, het is een wedstrijd voor de vechters. Het past me wel. Gelukkig hebben we een hoop Italianen in het team, met Ivan Basso zelfs één in de teamleiding, dus ze kunnen me van tevoren helpen met verkenningswerk’’, aldus Mollema.

Bauke Mollema in Giro en Tour

Naast de Giro zal Bauke Mollema ook in actie komen tijdens de grootste wielerronde ter wereld, de Tour de France. Tijdens deze koers zal hij echter niet optreden als kopman, maar als luxeknecht van de Spanjaard Alberto Contador.

“Al toen Alberto naar deze ploeg kwam, wist ik dat hij zou proberen de Tour te winnen. Het is lastig om twee kopmannen te hebben in de Ronde van Frankrijk. Ik zal hem daar ondersteunen wat goed zal zijn voor mijn ontwikkeling. In de Giro ga ik proberen het podium te halen en waarom niet meer? De Tour de France heeft me veel vertrouwen gegeven en ook al ken ik de etappes niet heel goed, ik denk dat het Giro parcours me ligt met de aankomsten bergop en twee tijdritten.’’

Pinot concurrent Mollema

Naast Mollema hebben ook Steven Kruijswijk en Thibaut Pinot laten weten dat hun focus volgend jaar ligt op de Giro d’Italia. Vooral Pinot zal een geduchte tegenstander worden, aangezien hij tijdens de Tour de France 2014 nog derde werd in het algemeen klassement.

“Ik wil aan deze Giro meedoen’’, aldus Pinot in de Franse sportkrant L’Equipe. “Het is een attractief parcours met zes aankomsten bergop en twee tijdritten. Het gaat snel spectaculair worden met de aankomst bergop op de Etna op dag vier.’’

Daarnaast zal Mollema ook de strijd aangaan met Fabio Aru, Vicenzo Nibali en Mikel Landa. Toch lijkt de Groninger er niet van onder de indruk: “Ik ben voor niemand bang. Er doen sterke renners mee, maar het maakt je alleen maar beter als je dan het podium haalt.’’

Voorspellingen wielrennen

Voor de Giro zijn nog geen odds beschikbaar bij de bookies, wel voor de Tour de France. Mollema maakt volgens 888Sport weinig kans in de Tour. Chris Froome is de grote favoriet @1.65 en Tom Dumoulin is met een quotering van 34.00 de best genoteerde Nederland. Lees ook: wedden op wielrennen.