Etappe 3 Giro vandaag – zondag 7 mei 2017. De tweede rit in de Giro d’Italia is gewonnen door André Greipel. De Duitser van Lotto Soudal bleef Roberto Ferrari voor die tweede werd, en de Belg Jasper Stuyven pakte de derde plaats. Door zijn overwinning, werd Greipel ook aanvoerder van het algemeen klassement en hij mocht na afloop van de rit de felbegeerde roze trui aantrekken.

Voor vandaag wordt de derde en laatste etappe op Sardinië gereden. Morgen verplaatst de Giro-karavaan zich naar een ander eiland, Sicilië, alwaar twee etappes staan gepland alvorens de straat van Messina wordt overgestoken om verder te rijden op het Italiaanse vasteland.

Wedden op de Giro! Voorspel en win bij 888sport

Giro 2017 etappe 3

Tortolì – Cagliari (148 km). Voor vandaag staat er een wat kortere etappe klaar. Het is ook een voornamelijk vlakke rit zonder grote hoogteverschillen, met slechts één berg van de vierde categorie, de Capo Boi, waarvan de doorkomst bij kilometerpaal 107 ligt. Het is een relatief korte klim van 2,7 kilometer aan 5,8%, maar met uitschieters tot 10%.

Deze derde etappe in de Giro lijkt een makkie, maar het parcours loopt vlak langs de kust – en dus krijgen de renners te maken met de wind als moeilijkheidsfactor. De kans op het ontstaan van waaiers en breuken in het peloton is dan ook groot. Er wordt ook weer tweemaal gesprint, bij 35 km en 105 km.

Voorspellingen derde etappe

De start is om 13.45 uur en de eerste renner wordt omstreeks 17.12 uur aan de finish in Cagliari verwacht. Het woord is aan de wind, die bepaalt of deze rit voor de sprinters is en hoe groot de kans is op een massasprint. De ploegen zullen er in elk geval hun handen aan vol hebben om bij elkaar in de buurt te blijven om zodoende hun sprinters zo goed mogelijk te begeleiden en af te leveren voor de eindsprint.

Voorspelling winnaar Giro 2017 wedden GettyWil je inzetten op de Giro? Caleb Ewan (notering van 2.40 bij bookmaker 888sport) is favoriet om de derde etappe te winnen, maar ook André Greipel (2.75) maakt heel veel kans om een tweede ritzege aan zijn palmares toe te voegen. En omdat hij de roze trui al om de schouders heeft, zal hij extra gemotiveerd zijn om die nog een dagje langer te mogen dragen.

Fernando Gaviria (4.50), die gisteren vierde werd na een aanraking met Ewan, is opnieuw een van de topfavorieten. Andere kanshebbers zijn Sacha Modolo (16.00), Jasper Stuyven (19.00, podiumplaats 3.25), Sam Bennett (21.00) en Giacomo Nizzolo (21.00).

Verslag Giro rit 2

Lukas Pöstlberger zat er gisteren weer goed bij voor de eindsprint, maar dit maal lieten de treintjes van de andere ploegen hem niet wegrijden en kon hij zijn roze trui niet behouden. Ook Caleb Ewan kon op het laatste moment niet mee, hij botste met Fernando Gaviria en schoot los van zijn pedaal en zich corrigeren kostte net teveel tijd en werd negende.

Ook Gaviria raakte uit zijn ritme en de voorspelde winnaar eindigde als vierde in de tweede rit. Ilnur Zakarin van Katusha, die zijn ogen op het Giro klassement heeft, had ook pech. De Rus kreeg materiaalpech op 3 kilometer van de streep en raakte 30 seconden achter. Met hulp van zijn ploeg kon hij het gat nog enigszins dichtrijden en finishte op 20 seconden.

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk deed goede zaken. Hij kwam als 25ste en in dezelfde tijd als Greipel binnen. Tom Dumoulin (31ste) en Bauke Mollema (32ste) kwamen ook in de eerste groep over de streep en kregen dus ook dezelfde tijd als de winnaar. Verrassend is de leider in het bergklassement. De Eritreëer Daniel Teklehaimanot nam de blauwe bergtrui over van Cesare Benedetti.