Giro d’Italia 2017 vandaag – etappe 11. Tom Dumoulin heeft gisteren voor een fantastisch resultaat gezorgd door de tiende etappe – tijdrit – van de Ronde van Italië op zijn naam te schrijven. Naast de dagzege is de Nederlander ook verzekerd van de roze trui.

“Dit had ik niet verwacht, ik ben extreem blij”, aldus Dumoulin, die met een ruime voorsprong aan de bergetappes begint. “Twee minuten en drieëntwintig seconden is een mooi gat voordat we de bergen ingaan, maar ik heb al eens eerder minuten verloren in een etappe. Ik weet uit ervaring dat de Giro nog lang niet voorbij is.”

Voorspellen? 2.30 op winst Tom Dumoulin bij 888Sport!

Giro Italia vandaag: pittige rit in bergen

De etappe van woensdag 17 mei brengt ons van Florence naar Bagno di Romagna. De totale afstand van de elfde etappe in de Giro bedraagt 161 kilometer. De renners vertrekken om 12.35 uur vanuit de hoofdstad van de regio Toscane. De finish wordt verwacht omstreeks 17.35 uur.

Etappe 11 kan gezien worden als een pittige bergrit. De renners moeten maar liefst vier beklimmingen maken en eindigen de rit met een lange afdaling. De eerste klim kent een bestijging van maximaal 10%, gevolgd door een klim van gemiddeld 5.3%. De derde beklimming kent een maximale stijging van 8.3% en de renners sluiten af met een klim van gemiddeld 3.6%. Vanaf de laatste top is het nog 25 kilometer naar de finish.

Favoriet etappe 11 Giro

Gezien het laatste stuk van deze etappe in de Giro lijken vooral de dalers mee te doen voor de dagzege. Voorbeelden van daalspecialisten zijn Vicenzo Nibali en Geraint Thomas. Daarnaast mag een nieuwe verrassing van Nederlander Tom Dumoulin niet worden uitgesloten. Echter, bij de bookmakers is geen van deze namen dé grote favoriet.

Bookmaker 888Sport heeft Luis Leon Sanchez aangewezen als favoriet voor de etappe van vandaag. Op de 33-jarige Spanjaard staat een odd van 10.00. Tom Dumoulin doet vandaag niet mee wat het wedden op wielrennen betreft. Winst noteert nl. 81.00 en dat zegt genoeg. Ben je ook niet helemaal zeker van Sanchez vandaag dan kun je ook nog overwegen om een tientje in te zette op een plaats in de top 3. Dat levert je bij een goede voorspelling 30 euro op! Hetzelfde geldt overigens voor Rui Costa.