Etappe 12 Giro vandaag. De twaalfde rit van de Giro d’Italia zal weinig tot geen verschuivingen veroorzaken in het klassement. De rit is weliswaar 234 kilometer lang maar het parcours is in de tweede helft vlak. Tom Dumoulin zal vermoedelijk dus ook vrijdag weer in het roze op de fiets mogen stappen.

Weet Andre Greipel vandaag de sprint naar de finish te winnen? Hij staat zeker in het rijtje favorieten voor de dagzege, maar van Ewan en Gaviria wordt net iets meer verwacht.

Voorspellen? 2.50 op winst Tom Dumoulin bij 888Sport!

Giro 2017 – etappe 12

Zo middenin de Giro d’Italia krijgen de renners de langste rit voor hun kiezen. Liever nu dan diep in de loodzware slotweek natuurlijk en de koers verliep woensdag niet al te hectisch, zodat de benen klaar moeten zijn voor deze afstand. Op 63 kilometer ligt de top van de Colla di Casagla van de tweede categorie en zodra de tussensprint is afgewerkt begint de klim naar piek van Valico Appennicio. Dat is er eentje van de derde categorie.

Het parcours steekt een tikje merkwaardig in elkaar. Voor vluchters is het niet aanlokkelijk dat na deze twee collen er nog dik 120 kilometer afgelegd moet worden, want als het peloton dat echt wil, zal het de kopgroep altijd nog kunnen bijhalen. Ook is het onmogelijk om voor zo lang een samenwerking hecht en harmonieus te houden. De organisatoren zullen gokken op telkens nieuwe kopgroepjes die dan weer fragmenteren. Na de Valico volgt een best lange afdaling en dat is sowieso het ideale moment voor een breuk of solo-avontuur.

André Greipel snakt naar winst

Giro 2017 voorspellen: wedden op Andre Greipel GettyAl met al is de kans groot dat in de slotfase het peloton weer compleet is. De sprintersploegen hebben de aankomst natuurlijk goed bestudeerd en geconcludeerd dat de Vila Emilia zich leent voor een sprintersstrijd. De laatste twee kilometers kennen alleen drie flauwe bochten en de laatste 400 meter gaan recht vooruit.

Wordt het inderdaad een massaspurt vandaag in de Giro, dan zijn er drie mannen die het met elkaar uit gaan knokken: Fernando Gaviria, Caleb Ewan en André Greipel. Greipel rijdt de Ronde van Italië normaal gesproken niet uit en zal ernaar snakken om een tweede zege te pakken zodat hij zonder gewetensbezwaren naar huis kan. Maar Gaviria is tot nu toe de succesvolste sprinter met twee zeges.

Bookmaker 888Sport zet winst van Caleb Ewan en Fernando Gaviria op 2.75. Ben je zeker van André Greipel, dan tippen we je in te zetten: iedere euro is 4.00 waard bij een juiste voorspelling! Lees meer: wedden op de Giro.