Vrijdag 19 mei 2017: Giro etappe 13. De rit van vandaag in de Giro d’Italia wordt wederom een prooi voor de sprinters. De etappe is 167 kilometer lang en voert door de Po-vlakte. De renners vertrekken om 13:30 uur vanuit Reggio Emilia en worden tegen 17:18 uur in Tortona verwacht.

Vermoedelijk zal de finish uitlopen op een massasprint. Het is de voorlaatste keer dat er een rit voor de sprinters is in deze Ronde van Italië – de laatste kans krijgen zij in de slotrit naar Milaan.

Voorspellen? 2.50 op winst Tom Dumoulin bij 888Sport!

Giro d’Italia 2017 – Tom Dumoulin

Fernando Gaviria heeft gisteren de twaalfde etappe van de Giro d’Italia gewonnen. Het is de derde etappezege in deze Giro voor de Colombiaan van Quick-Step Floors. Jakub Mareczko werd tweede en Sam Bennett derde. De etappe voerde van Forli naar Reggio Emilia en was 229 kilometer lang.

Er deden geen Nederlanders mee in het groepje sprinters voorin. Bauke Mollema was de beste Nederlander en kwam als 38ste binnen in het grote peloton dat op zes seconden eindigde. Tom Dumoulin werd 40ste en behoudt de roze leiderstrui en een voorsprong van 2:23 minuten op de nummer twee Nairo Quintana. Mollema blijft derde op 2:38 van Dumoulin.

Etappe 13 Giro: Reggio Emilia – Tortona

Rit nummer dertien is ook de vlakste rit die deze honderdste Giro te bieden heeft. De etappe tussen Reggio Emilia en Tortona kent amper hoogteverschillen, het gaat slechts om enkele tientallen meters en het is niet eens genoeg voor een stukje vals plat. De mannen van het bergklassement kunnen dan ook geen punten pakken in deze etappe en zullen hard moeten werken om in het spoor te blijven van de sprintkanonnen die in deze rit de dienst zullen uitmaken.

Tom Dumoulin roze trui Giro d'Italia 2017 voorspellen winnaar wedden wielrennen GettyEr zijn wederom twee tussensprints, op 67,5 en 126,6 kilometer. De laatste dertig kilometer volgt het parcours de route van Milaan-San Remo – een van de paaseieren die in deze honderdste Corsa Rosa verstopt zit.

Sprinters favoriet in rit 13

Wedden op de Giro? De sprinters zijn dus aan het woord. Na al zijn derde sprintzege te hebben geboekt is de Colombiaan Fernando Gaviria ook voor deze rit de favoriet. Gaviria heeft inmiddels de paarse puntentrui al stevig om de schouders, en een vierde zege kan daar nog wel bij.

Bookmaker 888Sport noteert 2.00 voor de Italiaan van Quick-Step Floors. De belangrijkste medekanshebbers zijn Caleb Ewan (4.00), Sam Bennett (5.50) André Greipel (6.00) en Jakub Mareczko (8.00). Jasper Stuyven is opnieuw een gevaarlijke outsider voor de zege en noteert 51.00 voor de winst – terwijl er voor een podiumplaats 1-3 voor deze Belg odds van 7.00 worden genoteerd. Dat laatste is dan ook dé tip voor vandaag!