Sky-renner Peter Kennaugh heeft zich afgemeld voor de Giro d’Italia. Met nog 2 dagen te gaan voor de start van de ronde van Italië is de Kennaugh te ziek om te starten. Sinds Luik-Bastenaken-Luik is Peter Kennaugh al ziek. “Op dit moment is hij zo goed als hersteld, maar vanwege naweeën van de ziekte is Kennaugh niet in staat om een ronde van drie weken te fietsen”, zo stelt ploegleider Rod Ellingworth. Peter Kennaugh wordt vervangen door Chris Sutton.

De ploeg van Team Europcar zal tijdens de Ronde van Italië worden aangevoerd door de Fransman Pierre Rolland. Voor Pierre Rolland is het de eerste keer dat hij zal beginnen aan de Giro d’Italia. In de Ronde van Frankrijk heeft de Fransman al vele successen behaald. In 2011 en 2012 won hij een etappe. De klimmer eindigde bovendien in beide jaren in de top 10 van het algemeen klassement. De Franse ploeg zal in totaal uit 7 Franse renners bestaan.

Kans voor Wout Poels op plek in top 10

Ook de ploeg van Omega Pharma- Quickstep is bekendgemaakt. Rigoberto Uran werd aangewezen als kopman. Afgelopen jaren heeft de Quickstep-ploeg zich vooral gericht op etappewinst met veel sprinters. Sinds dit jaar zijn er ook ambities voor het klassement. Niet alleen Uran kan een goed klassement rijden ook de Nederlander Wout Poels is in staat om een top 10 plek te bemachtigen. Eerder dit seizoen won de Nederlander al een etappe in de Ronde van het Baskenland.

Team Movistar heeft al zijn pijlen tijdens de Ronde van Italië gericht op de Colombiaan Nairo Quintana. De kleine klimmer eindigde vorig jaar als tweede in de Tour de France en er wordt verwacht dat hij dit in de Ronde van Italië ook kan. “Het team is volledig om Nairo heen gebouwd”, aldus ploegleider Esebio Enzué. Voor Quintana wordt het de eerste Ronde van Italië. In 2012 reed hij voor het eerste een grote ronde, de Vuelta. In 2013 volgde zijn topjaar in de Ronde van Frankrijk en in 2014 zal hij dus voor het eerst de Ronde van Italië rijden. “Winnen? Na zijn tweede plaats in de Tour moet dat mogelijk zijn, maar we mogen niet vergeten dat dit de eerste keer is dat hij zo’n verantwoordelijkheid draagt”, nogmaals Esebio Enzué.

Orica-Greenedge, de ploeg van Pieter Weening, richt zich vooral op de ploegentijdrit. Samen met de Quickstep ploeg worden zij gezien als de favoriet voor deze tijdrit. Pieter Weening is de laatste Nederlander die een etappe wist te winnen in de Ronde van Italië en dit jaar krijgt hij er weer alle ruimte voor. “Hij zal vanaf het begin alles geven. Later zal hij etappes uitkiezen die goed bij hem passen. Hij zal zeker op jacht gaan naar etappezege”, zo stelt sportief directeur Matt White.