Giro d’Italia 2015. De eerste etappe in de Giro d’Italia van 2015 is een ploegentijdrit van 17,6 km lang die start in San Lorenzo al Mare en eindigt in Sanremo. Het parcours is vlak waardoor het vooral de teams met het grootste aantal sprinters en tijdrijders zullen zijn die vandaag in het voordeel zijn in deze rit. Met 17,6 kilometer is het geen hele lange tijdrit en dus zullen de tijdverschillen in geen geval erg groot zijn en dus zal de uitslag uiteindelijk niet veel invloed hebben op het verdere verloop van deze 21 etappes durende Ronde van Italië.

Lees ook de Giro d’Italia voorbeschouwing.

Goed op gang komen met een ploegentijdrit

Vorig jaar ging de Giro van start in het Noord-Ierse Belfast en stond er eveneens een vlakke ploegentijdrit met ongeveer dezelfde lengte op het programma. Het voordeel van de keuze voor een ploegentijdrit in plaats van een proloog zoals in de Tour de France is dat de renners binnen een ploeg meteen goed op elkaar ingespeeld raken en van elkaar weten waar ze zitten, want ze zullen elkaar de komende drie weken nog hard nodig hebben om elkaar door de lastige etappes heen te slepen die een of meer van de teammaats niet liggen. Voor het publiek is het fijn om door een ploegentijdrit in de eerste rit meteen bekend te raken met wie er allemaal voor een ploeg rijdt.

Geen buitenlandse Grande Partenza dit jaar voor de Corsa Rosa. Dit jaar wordt de Giro d’Italia in zijn geheel op het Italiaanse schiereiland gereden en doet alleen San Marino aan in de elfde rit als er wordt gefinisht op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari F1 circuit.

Echt fietspad is een luxe in de Giro d’Italia

Het parcours van vandaag volgt de Ligurische kust langs het noordwestelijke deel van de Italiaanse Riviera langs de Middellandse Zee. De start is in San Lorenzo al Mare van waaruit de route een breed fietspad volgt dat werd aangelegd op de plek waar ooit een kustspoorlijn liep. Het is voor het eerst sinds 1909 dat het peloton de luxe heeft om een hele etappe over een echt fietspad te rijden. Dit pad voert langs een prachtig decor waarbij de beroemde Poggio en de Cipressa links mogen blijven liggen. Recht en vlak is de rit, zonder echte uitdagingen wat betekent dat de snelheden hoog zullen liggen.

Alleen bij het doorkomstpunt in Arma di Taggia dat halverwege op 9,9 km ligt, wachten twee lastige bochtjes en een viaduct. Daarna wordt de weg over hetzelfde fietspad vervolgd naar Sanremo, de stad met de rijke wielerhistorie en finishplaats van het monument Milan-Sanremo. Pas op een halve kilometer voor de finish wordt het fietspad verlaten via twee scherpe bochten en begeven de teams zich naar de finish die wordt ingeleid door een brede, rechte weg van zo’n 250 meter.

Orica-GreenEDGE wederom favoriet

Hoewel de verschillen in tijd tussen de teams onderling niet heel groot zullen zijn, zitten de kanshebbers toch vooral tussen de teams die een aantal sterke tijdrijders in huis hebben en een goede historie hebben binnen de specialiteit van de ploegentijdrit. De kans is dan zeer groot dat de eerste renner die zich in het roze mag steken uit de gelederen van Orica-Greenedge komt. De Australische formatie won afgelopen jaar in Dublin en heeft dit jaar een team bij zich dat geen echte klassementsrenner bevat maar wel een hoop specialisten die goed kunnen sprinten, waaronder Michael Matthews, Simon Gerrans en vooral Luke Durbridge, Brett Lancaster, Sam Bewley en Michael Hepburn.

Porte eerste roze truidrager Giro d’Italia?

Team Sky is een team dat het altijd goed doet in de TTT. Sky heeft onder andere Elia Viviani, Basil Kiryienka, Bernhard Eisel en Kanstantsin Sioutsou in de gelederen en Richie Porte zelf kan natuurlijk een hele sterke tijdrit neerzetten. Podiumkansen dus voor Team Sky.

En dat betekent dat Tinkoff-Saxo met Alberto Contador als protagonist goed moet presteren in deze TTT om niet teveel tijd te laten liggen ten opzichte van Richie Porte. Met Michael Rogers, Manuele Boaro en Roman Kreuziger die hun sterrijder Contador moeten helpen, heeft het team van Oleg Tinkov een stel sterke troeven achter de hand. Contador zelf rijdt ook een aardige tijdrit maar is geen echte specialist.

Sterk team voor de Russen

Ook Katusha moet worden gerekend onder de teams met goede kansen in deze groepsinspanning. Het Russische team start met Ilnur Zakarin die in de Ronde van Romandië de derde tijd neerzette in de ITT. In diezelfde race werd Katusha ook derde in de TTT. Verder staan Luca Paolini, Sergei Lagutin, Alexander Porsev en Anton Vorobyev aan de start, allen formidabele tijdrijders.

Etixx-QuickStep start met specialist en kroonpretendent Rigoberto Urán. De Colombiaan beschikt echter niet over een team dat een hele sterke TTT rijdt en dus wordt de opdracht vooral om de schade beperkt te houden. Met Tom Boonen, en Iljo Keisse heeft het team wel twee goede tractoren bij zich, maar Boonen heeft wel flink blessureleed achter de rug.

BMC zonder specialisten aan start ITT

BMC is de huidige wereldkampioen in de ploegentijdrit maar de echte specialisten zijn er niet bij. Met Stefan Küng, Brent Bookwalter en natuurlijk Philippe Gilbert hebben ze wel een stel sterke krachten in huis en de nodige ervaring

Aru moet het doen zonder Nibali

Astana start zonder Vincenzo Nibali en dat betekent dat ze zonder hun grote specialist starten in deze TTT. Dario Cataldo en Tanel Kangert zijn de mannen die ervoor moeten zorgen dat kopman Fabio Aru een goede start maakt in deze 98ste editie van de Ronde van Italië.

Starttijden ploegentijdrit

15:10 LAMPRE – MERIDA LAM
15:15 AG2R LA MONDIALE ALM
15:20 ANDRONI-SIDERMEC AND
15:25 ASTANA PRO TEAM AST
15:30 NIPPO – VINI FANTINI NIP
15:35 TREK FACTORY RACING TFR
15:40 BARDIANI CSF BAR
15:45 BMC RACING TEAM BMC
15:50 TEAM SKY SKY
15:55 ETIXX – QUICK-STEP EQS
16:00 TEAM GIANT – ALPECIN TGA
16:05 IAM CYCLING IAM
16:10 MOVISTAR TEAM MOV
16:15 SOUTHEAST STH
16:20 CCC SPRANDI POLKOWICE CCC
16:25 ORICA GREENEDGE OGE
16:30 TEAM LOTTO NL – JUMBO TLJ
16:35 LOTTO SOUDAL LTS
16:40 TEAM KATUSHA KAT
16:45 TINKOFF SAXO TCS
16:50 TEAM CANNONDALE – GARMIN TCG
16:55 FDJ FDJ