Giro d’Italia 2015. Nicola Boem (Bardiani-CSF) kon zijn lange ontsnapping gisteren in de tiende etappe van de Giro d’Italia met een ritzege bekronen. Richie Porte was de verliezer van de dag. Alberto Contador mag de roze trui ook vandaag weer aantrekken.

Nicola Boem behoorde bij een vijftal ontsnappers die lange tijd op kop reden. Behalve Boem zaten Matteo Busato, Alessandro Malaguti, Alan Marangoni en Oscar Gatto mee voorin. Gatto moest later afhaken vanwege een lekke band. Het peloton wachtte te lang met een inhaalactie en kon hen nooit meer terughalen. Busato werd tweede, voor Malaguti.

Sportief gedrag wordt bestraft

Richie Porte reed eveneens lek en verloor daarmee 47 seconden op Contador; maar omdat hij verder was gereden op het wiel van landgenoot Simon Clarke (Orica GreenEDGE) kregen beide bovendien een tijdstraf van twee minuten. Een prachtig sportief gebaar dat helaas in strijd bleek met de regels. Porte komt nu 3:09 tekort op Contador en valt van de derde plaats in het algemeen klassement terug naar de twaalfde plaats. Daarmee lijkt zijn rol in de strijd om de eindzege van de Giro 2015 te zijn uitgespeeld.

Moreno Hofland was met de zeventiende plaats de beste Nederlander van de dag. Alberto Contador kon goed in het spoor blijven van Boem en behoudt de leving en zijn voorsprong van drie seconden op Fabio Aru. Door het wegvallen van Porte staat Mikel Landa (Astana) nu derde op 46 seconden.

Giro d’Italia Etappe 11, woensdag 20 mei: Forlì – Imola, 153 km

De renners vertrekken om 13.00 uur vanuit Forlì en de winnaar van de 153 km lange etappe is rond 17.15 bekend als hij de finish in Imola passeert. De finish vindt plaats in het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, ofwel op de beroemde racebaan waar de Grand Prix van San Marino wordt verreden.

Veel klimmen voor weinig punten

De race begint met tien vlakke kilometers en daarin is de eerste tussensprint van de dag inbegrepen bij Castrocaro Terme e Terra del Sole – met als doorkomst de 7.6 km. Daarna loopt het terrein langzaam op en na bijna 18 km trappen begint de echte klim naar de eerste col van de dag, de Passo del Trebbio: een derde categorie klim van 6.3 km lang met een gemiddelde helling van 6.3% tot maximaal 11%. De Trebbio is het moeilijkst in het eerste deel van de klim. De doorkomst is op 24 km. Meteen daarna wordt La Valleta beklommen (9.8% en maximaal 14%) waar echter geen punten te verdienen zijn. Ook de Monte Albano wordt vervolgens puntenloos beklommen.

Giro d’Italia finish op F1-circuit

De tweede klim is de Valico del Prugno (Cat.3; 5.6 km aan 6.2%, max. 9%) waar de doorkomst op 70,8 km wordt geklokt. Beneden aangekomen aan de voet van de berg, wacht de tweede tussensprint bij Borgo Tossignano op 81.4 km. De laatste bergdoorkomst van de dag waar punten zijn te verdienen is op de Tre Monti, een vierde categorie klim die 4.4 km lang is, met een gemiddelde helling van 4.1%, en max. 10%.

De Tre Monti maakt net als het F1-circuit deel uit van het eindcircuit van 15.4 km lang waarmee de elfde etappe eindigt. De renners komen de baan op bij de Variante Alta” chicane, rijden er 3,5 km en verlaten de baan weer. Er worden vier rondes gereden en de Tre Monti wordt dus vier maal beklommen maar alleen de derde klim doet mee voor de punten en de renners hebben er op dat moment 130 km opzitten. Daarna rijden de renners de racebaan weer op voor een vlakke finish op een mooi bred stuk asfalt. Een ideale etappe voor de sprinters,

Hofland onder de kanshebbers

André Greipel is favoriet voor de etappewinst volgens de bookmakers, maar de vraag is of dat laatste klimmetje met een helling tot wel 10% niet net te zwaar is voor hem. Twee andere kansmakers zijn de Italianen Elia Viviani en Sacha Modolo. Ook zijn hun landgenoten Giacomo Nizzolo en Matteo Pelucchi uit het juiste hout gesneden voor deze rit. De Nederlander Moreno Hofland wordt ook tot de kanshebbers gerekend. Verder zijn Luka Mezgec, Michael Matthews, Manuel Belletti, Nicola Ruffoni, en Juan Jose Lobato goede kanshebbers.