Giro d’Italia 2015. De zevende etappe van de Giro d’Italia is gewonnen door Diego Ulissi. De 25-jarige renner van Lampre-Merida was de snelste in de massasprint en bleef onder meer Juan José Lobato en Simon Gerrans voor.

Na afloop van de rit van Ulissi uitzinnig van vreugde. ‘’Deze overwinning betekent veel voor mij’’, aldus Ulissi op de website van Sporza. De Italiaan werd tijdens de Giro 2014 betrapt op het gebruik van verboden middelen en stond hierdoor negen maanden aan de kant.

‘’Dit is zo’n mooi moment voor me, dat ik wil delen met de mensen die me de afgelopen maanden altijd gesteund hebben: mijn vrienden, mijn familie, mijn fans, mijn teamgenoten en ook het team en de sponsor, die altijd achter me hebben gestaan’’, aldus Ulissi.

Uitslag etappe 7 Giro d’Italia 2015

1. Diego Ulissi, 7.22.21
2. Juan Jose Lobato, z.t.
3. Simon Gerrans, z.t.

Etappe 8 Giro d’Italia zaterdag 16 mei: Fiuggi – Campitello Matese

Na de enorm lange etappe van gisteren, krijgen de renners vandaag een rit van 188 kilometer voor de kiezen. Voor de tweede keer zal de etappe eindigen met een flinke slotklim. De renners gaan om 12.05 uur van start en naar verwachting komen de eerste om 17.10 uur over de finish.

Etappe 8, Fiuggi – Campitello Matese is live te volgen via Eurosport en het Belgische Eén / Sporza.

Favorieten etappe 8 Giro 2015

In het lijstje met favorieten vinden we vandaag één Nederlander terug: Steven Kruijswijk. Samen met Joeri Trofimov wordt hij gezien als de favoriet voor de dagzege. Daarnaast wordt verwacht dat ook een aantal Italianen, zoals Giovanni Visconti, Stefano Pirazzi of Enrico Battaglin, tot het einde meedoet voor de overwinning in deze etappe.

Contador verwacht zware rit

Klassementleider Alberto Contador heeft de eerste dag na zijn val in de zesde etappe overleefd. ‘’Het was een moeilijke dag voor mij, maar ik ben tevreden dat ik de finish gehaald heb’’, aldus de ervaren Spanjaard.

Vandaag eindigen de renners op de berg in Campitello, een rit waar Contador naar eigen zeggen erg naar uitkeek. ‘’Maar nu besef ik zat het zwaar zal worden voor mij. Ik verwacht verschillende aanvallen. Ik probeer er niet te veel aan te denken. Vanavond wil ik gewoon rusten en ijs op mijn schouder leggen, morgen zien we dan wel’’, vertelde hij aan Sporza.