Etappe 10 Giro d’Italia 2016. Na de tweede tijdrit van de Giro dit jaar, afgelopen zondag, en een rustdag op maandag, is het vandaag weer tijd voor het peloton om de draad op te pakken. Met Kruiswijk op een knappe vierde plek in het algemeen klassement en Tom Dumoulin op de zevende plek, zijn we als Nederland zijnde vooralsnog goed vertegenwoordigd in deze ronde van Italië. De echte tikken worden echter pas vanaf nu uitgedeeld, want vandaag staat er een pittige bergetappe op het programma.

Lees meer over het wedden op wielrennen

Etappe 10 Giro 2016: 219 kilometer bergen

Vertrekkend vanuit Campi Bisenzio, komt het peloton gedurende ruim 219 kilometer een hoop stijl spul tegen. Het toetje van de dag is zonder twijfel de laatste twintig kilometer, waarvan het grootste deel steil omhoog gaat. Ook de finish mag er wezen, die is namelijk bergop. Het lijkt er dan ook op dat het peloton deze etappe uit elkaar zal vallen en dat er in ieder geval een avontuurlijke renner er met de winst vandoor gaat. Topfavoriet voor een etappe als deze is natuurlijk altijd Valverde, maar de vraag is of hij het nog gaat laten zien wanneer het van hem verwacht wordt.

Bookmakers zetten Valverde op één

Dat de Spanjaard favoriet voor de zege van vandaag is, valt ook wel op te merken uit de quoteringen van de bookmakers. Valverde is met een quotering van @6.25 de nummer een, en de jonge Belg Wellens krijgt voor de zege een quotering van @11.00. Zakarin @15.00 en Chaves @16.00 zijn de andere kanshebbers volgens 888Sport. Voor Steven Kruijswijk heeft de hoge klassering in het algemeen klassement ook nadelen. De sterke klimmer heeft normaal gesproken een neusje voor dit soort etappes, maar de grote klassementsrijders zullen hem natuurlijk niet meer laten vertrekken.

Voor de eindzege in de Giro is er nog maar moeilijk een favoriet aan te wijzen. Nibali was vooraf de verwachte overwinnaar maar moet nu met @2.70 Landa Meana met @2.25 voor zich dulden bij de bookies. Kruijswijk zit in de top 4 wat betreft kanshebbers, voor hem krijg je maar liefst @13.00, Valverde staat met @7.00 derde.