Giro 2015. Michael Matthews is de grote winnaar van de derde etappe van de Giro d’Italia. De drager van de roze trui verstevigde hiermee zijn positie in het algemeen klassement. Het is voor wielerploeg Orice-GreenEDGE al de tweede overwinning in drie dagen tijd.

”Na onze overwinning in de ploegentijdrit, hadden we deze rit aangestipt als ons volgende doel”, aldus Matthews tegenover het Belgische Sporza. ”We hebben vorige week het parcours verkend, dus we wisten wat we konden verwachten.”

”De rit was zwaar. Ik probeerde me aan de voet van de laatste beklimming vooraan in het peleton te nestelen, zodat ik me later kon laten uitzakken om energie te sparen. Simon Gerrans leverde schitterend werk om me in een goede positie te krijgen voor de sprint”, blikte de Australiër terug.

Dankzij zijn leiderstrui en etappeoverwinning kan de 24-jarige renner van Orica-GreenEDGE nu al terugkijken op een fantastische Giro d’Italia. ”Tot nu toe is de Ronde van Italië een droom die werkelijkheid wordt voor mij. Het is bijzonder om te winnen in de roze trui.”

Uitslag Etappe 3 Giro 2015

1. Michael Matthews
2. Fabio Felline
3. Philippe Gilbert
4. Sergey Lagutin
5. Paolo Tiralongo

Lees ook de Giro d’Italia voorbeschouwing.

Voorbeschouwing Giro 2015 Etappe 4: Chiavari – La Specia

In de vierde etappe van de Giro 2015 moeten de renners een afstand van 150 kilometer afleggen. De rit begint in Chiavari en eindigt na flink wat klimwerk in La Specia. In de aankomstplaats wacht nog een lokaal rondje, waarna de renners aan de finish verschijnen.

Etappe 4, Chiavari – La Specia van de Giro d’Italia begint om 13.10 uur en is live te volgen via Eurosport en Sporza/Eén (België).

Favorieten Etappe 4 Giro 2015

Klassementsleider Matthews wordt vandaag gezien als topfavoriet voor de vierde etappe. De Australiër heeft in het verleden aangetoond dat hij een dergelijke klim kan overleven. Het meest ideale recept is staande houden in de klim en vervolgens de overwinning binnen slepen in de sprint.

Fabio Felline en Philippe Gilbert lijken de grootste concurrenten voor Matthews. De 25-jarige Felline eindigde gisteren als tweede en zal nog meer gemotiveerd zijn om vandaag wel een etappe op zijn naam te schrijven. Gilbert heeft op zijn beurt zichzelf het doel gesteld om dit jaar de roze trui te dragen en een etappezege kan hier een grote bijdrage aan leveren.

Bekijk hier het hele parcours van de Giro 2015.

Pozzovivo kan zich niets herinneren van val

De verwoningen die Domenico Pozzovivo gisteren opliep in een afdaling in de derde etappe van de Giro d’Italia blijken mee te vallen. De Italiaan gleed weg in een flauwe bocht en viel daarbij op zijn hoofd.

Maandagavond meldde teamarts Robert Parravicini dat Pozzovivo er goed vanaf is gekomen. “Hij is helder en bij bewustzijn, hij weet alleen niet meer wat er is gebeurd”. Pozzovivo verloor flink wat bloed en liep een diepe snee boven zijn rechteroog op.