Giro 2018. Op 28 november wordt het parcours van de Girl d’Italia 2018 gepubliceerd. De eerste voortekenen ogen ongunstig voor titelhouder Tom Dumoulin: er zijn te weinig tijdritkilometers. De vraag is dus of de Limburger zijn titel wel gaat verdedigen.

Met die vraag bedoelen we niet zozeer of hij weer eerste wordt, maar of hij sowieso op de fiets stapt. Overigens zal hij op 4 mei 2018, als de Ronde van Italië begint, sowieso niet in Italië zijn. De Giro begint namelijk in Jeruzalem.

Voorspel en win met wedden op wielrennen! Zet in bij Mr Green

Dumoulin weet wel raad met eerste tijdrit Giro

Dat is dan gelijk ook de eerste tijdrit, al is een ritje van tien kilometer beter te classificeren als proloog. Dat Dumoulin ook met zulke prologen wel raad wees bewees hij bij de start van de Giro 2016 in Apeldoorn, toen hij direct de roze trui pakte.

Voorspellen en wedden op Winnaar Giro Tom Dumoulin GettyDe twee overige ritten op Israëlisch grondgebied zijn sprintersetappes. Wat de tweede rit boeiender kan maken is dat deels langs de kust van de Middellandse Zee wordt gekoerst, zodat de wind het peloton in stukken kan hakken. En de derde etappe voert de renners door de woestijn Negev. De wieleruitdrukking “een jasje uitdoen” kan daar wel eens erg letterlijk worden genomen.

Nog weinig bekend van het parcours Giro d’Italia 2018

Daarna wordt het nog een beetje gissen hoe het traject er precies uit komt te zien. Vermoedelijk volgen er drie ritten op Sicilië, met als afsluiter een finish op de Etna. Koersdirecteur Mauro Vegni wil de officiële presentatie van de route interessant houden en heeft daarom niet al te veel details meer prijsgegeven. Wel liet hij weten dat er 44 tijdritkilometers zijn, dus na de proloog blijven er nog 34 over. En de kans is groot dat die in de slotetappe worden afgelegd, pal na drie ritten door de Alpen.

Keuze Dumoulin, Tour of Giro?

De Tour de France heeft inmiddels wel het volledige routeschema geopenbaard. Tom Dumoulin en zijn team zullen inmiddels wel klaar zijn met het bestuderen daarvan. Binnenkort kunnen ze dus afwegen welke grote ronde er interessanter uitziet: de Giro of de Tour.

De Nederlander gaat ze niet beide rijden en kiest voor de ronde die het best bij hem past. Kortom: zo veel mogelijk tijdrijden en wat bergen betreft liever niet zoveel van het explosieve, grillige soort. De Tour 2018 was ook geen feest voor tijdrijders, met maar een rit tegen de klok van 31 kilometer over heuvelachtig terrein.