Wielernieuws. De 31-jarige Chris Froome heeft laten weten dat hij, net als de afgelopen jaren, zijn voorbereiding begint in Australië. Ook de rest van de voorbereiding van de renner van team Sky blijft onveranderd.

Net als vrijwel alle andere renners begint Froome zijn seizoen in Australië. Hier rijdt hij de Cadel Evans Great Ocean Road Race en de Herald Sun Tour. Vervolgens trekt Froome naar Spanje, waar hij de Ronde van Catalonië gaat rijden. Ook is de geboren Afrikaan zeker van de partij in Romandië. Het is nog niet zeker of de huidige Tour-winnaar aan de start verschijnt bij de klassieker Luik-Bastenaken-Luik.

Brambilla van start in Tour de France 2017

Gianluca Brambilla mag komend jaar zijn opwachting maken in de Ronde van Frankrijk 2017. De 29-jarige Italiaan heeft deze deelname te danken aan zijn goede prestaties tijdens de Giro d’Italia en Vuelta Espana.

‘’Natuurlijk ga ik ook proberen om voor een hoge klassering te gaan, maar het doel is om ook in de Tour een etappezege te boeken’’, aldus Brambilla tegenover de Italiaanse pers. ‘’Er zijn niet veel renners die in alle drie de grote ronden een rit hebben gewonnen, en dat perspectief boeit mij enorm.’’

Doordat Brambilla aan de start van de Tour de France verschijnt, betekent dit wel dat hij de Giro in eigen land moet laten schieten. In een later stadium wordt bekend gemaakt of hij in actie gaat komen tijdens de Vuelta 2017.

Ook Pierre Latour in de Tour onder één voorwaarde

Naast Brambilla mag ook Pierre Latour deelnemen aan de Tour de France 2017. De Fransman heeft echter wel één voorwaarde voor zijn deelname aan de grootste ronde ter wereld: ‘’Ik wil over mijn beste vorm kunnen beschikken. In 2016 reed ik constant, maar kwam ik eigenlijk nog net een klein beetje tekort op de absolute top. Daar wil ik in 2017 mee af kunnen rekenen.’’

Wedden op Tour de France 2017

Bookmaker 888sport heeft de 31-jarige Froome @1.65 aangewezen als topfavoriet voor een nieuwe Tour de France-titel. De meeste concurrentie zal hij vermoedelijk krijgen van Nairo Quintana @3.50 bij 888. De eerste Nederlander op de lijst is Tom Dumoulin, die voor 34.00x de inleg genoteerd staat.