Afgelopen zaterdag begon de ronde van Zwitserland met een tijdrit. Cancellara pakte voor het ‘eigen publiek’ de leiderstrui, om die vervolgens een dag later weer te verliezen aan Jurgen Roelandts. De Belg bleef bij de snelsten tot bij de massasprint, terwijl Cancellara de breuk in het peloton niet te boven kwam. Peter Sagan was uiteindelijk de snelste in de sprint. Vandaag staat er een heuvelachtige etappe op het programma, waarna de renners morgen nog één vlakke rit hebben, alvorens de Zwitserse bergen worden opgezocht. Gesink zal daar niet bij zijn, hij viel gisteren en moest opgeven.

Doe je voorspelling op de Tour bij 888sport!

Derde etappe Ronde van Zwitserland, Grosswangen – Rheinfelden

De nadruk van vandaag ligt op heuvelachtig; de klimmetjes lijken op papier niet pittig genoeg om de sprinters af te schrikken voor een massasprint. Niet heel verrassend is Peter Sagan dus ook vandaag weer dé favoriet voor een dagzege. Met en quotering van @2.60 bij 888sport laat hij de anderen vandaag ver achter zich, wat betreft de verwachtingen. Fernando Gaviria Rendon is na Sagan favoriet met @5.60, Matthews staat op @6.00. Met een quotering van @16.00 komt Albasini pas een heel eind daarna, en dus lijkt het wel te voorspellen welke drie vandaag de dienst gaan uitmaken.

Het peloton rijdt vandaag weg in Grosswangen en komt uiteindelijk 192,6 kilometer later aan in Rheinfelden. Het lijkt er dus op dat Roelandts ook morgen nog in de leiderstrui rijdt, en zelfs de dag dáárna nog kan overleven op plek één. Vervolgens gaan de renners namelijk pas de bergen in. Wie er uiteindelijk boven op het podium zal staan, is ook volgens de bookmakers van 888sport maar moeilijk te voorspellen. Geraint Thomas is nu favoriet met @3.50, maar ook Van Garderen (@4.00), Spilak (@5.00) en Izaguirre Insausti (@5.00) zitten daar nog kort achter.

Lees alles over wedden op Tour de France 2016 en zet in bij 888sport

Warmloper Tour de France 2016

Deze ronde van Zwitserland wordt door veel ploegen gebruikt als laatste warmloper voor de Tour de France, vandaar dat veel grote namen ook hebben bedankt voor deze ronde. Toch wordt er vaak nog flink doorgereden, zodat de ploegbazen kunnen testen hoe hun team ervoor staat. De ronde van Frankrijk begint op 2 juli.