Etappe 1 Tour de France 2016. Vanaf vandaag staat de wielerwereld drie weken lang in het teken van de mooiste ronde van het jaar: De Tour de France. De 103e editie start om 12.50 in het toeristische plaatsje Mont Saint-Michel en eindigt tussen 17.06 en 17.32 uur in Sainte-Marie-du-Mont.

Het is de eerste keer sinds de editie van 2013 dat De Tour van start gaat in Frankrijk. In 2014 werd het startsein gegeven van Leeds en vorig jaar was Utrecht het decor van het begin van de Tour de France. Dit jaar wordt er gestart van Mont Saint-Michel, een van de grootste trekpleister van Frankrijk.

Op voorhand lijkt de eerste etappe niet erg lastig. Wel zitten er twee beklimmingen in van de vierde categorie, maar verwacht wordt dat er gesprint gaat worden om de eerste etappewinst en dus ook meteen voor de eerste gele trui van de Tour de France 2016.

Favorieten Etappe 1 Tour de France 2016

Gezien de etappe behoren de topsprinters Marcel Kittel en Andre Greipel tot de topfavorieten van deze openingsetappe. Kittel wist in 2013 en 2014 ook al de eerste etappe van ‘Le Tour’ op zijn naam te schrijven. Daarnaast wordt ook van Mark Cavendish verwacht ik dat hij tot het einde van de etappe meedoet.

Van Dylan Groenewegen wordt verwacht dat hij de beste Nederlander wordt op de eerste dag van De Tour. De 23-jarige Nederlander is bezig aan een sterk jaar en heeft al verschillende mooie prestaties neergezet. Vorige week won hij nog bij de Nederlandse titelstrijd op de weg, waardoor hij deze Tour in het rood-wit-blauw mag rijden. Groenewegen kreeg in de aanloop van de grootste wielerronde ter wereld wel te maken met darmklachten, dus het is afwachten hoe hij hiervan is hersteld.

Wedden op Tour de France 2016

Tour de France voorspellingen. Aangezien de etappe niet erg lastig is en uit veel vlakke stukken bestaat, verwacht ik dat Kittel @1.95 de eerste dag de snelste is. Geduchte concurrenten heeft hij in de vorm van Greipel @4.00 en Cavendish @9.00 bij bookmaker 888Sport. Daarnaast is het ook mogelijk om nu al te voorspellen wie de 103e editie van de Ronde van Frankrijk op zijn naam gaat schrijven. Ik zet mijn geld op Alberto Contador @6.00. Voor iedere ingezette euro krijg je het vetgedrukte bedrag terug!