Eneco Tour 2016 – ploegentijdrit etappe 5. Peter Sagan heeft donderdag de vierde rit van de Eneco Tour gewonnen. De wereld- en Europees kampioen mag vandaag tijdens de ploegentijdrit tevens starten in de leiderstrui. Hij neemt het tricot over van Rohan Dennis.

Peter Sagan leider Eneco Tour

Het parcours van de vierde etappe was een kleine versie van de Brabantse Pijl. In de slotfase leken Tony Martin en Tom Dumoulin de koplopers Andriy Grivko en Dmitri Gruzdev bij te gaan halen. De renners van Astana hielden stand en kregen nog gezelschap van Jasper Stuyven. Hij hield het lang stand, maar de sprintersploegen hadden hun push uitgekookt gepland en veegden ook hem op enkele honderden meters voor de streep op.

De massasprint leverde een fotofinish op. Uiteindelijk bleek de Slowaak Peter Sagan sneller dan André Greipel en Alexander Kristoff. Sagan pakt gelijk een paar bonusseconden en staat in het klassement van de Eneco Tour zeven seconden voor op Dennis en twaalf op Jos van Emden.

Wat zijn de kansen van Rohan Dennis en Peter Sagan? Voorspel en win bij 888sport

Ploegentijdrit Eneco Tour vandaag

De team time trial begint om 14:34 uur, als de coureurs van Dimenson Data op het schavot staan. Om 16:10 uur worden de mannen van Tinkoff (met Sagan in de gelederen) als laatste vooruit geduwd. Het traject is 20,9 kilometer lang en begint en eindigt in Sittard-Geleen. Tussendoor wordt Duitsland kort aangedaan.

De wegen zijn lang en recht en vormen daarmee een prima voorbereiding op het aanstaande wereldkampioenschap in Doha, Qatar. Tinkoff heeft zich daarvoor overigens al afgemeld.

BMC Racing favoriet tijdrit – Rohan Dennis

BMC is de favoriet voor de ploegentijdrit. De ploeg won een jaar geleden het wereldkampioenschap in Canada. Etixx Quickstep werd daar tweede, Movistar derde, en die twee zijn alhoewel nu natuurlijk niet precies dezelfde mannen meerijden ook weer belangrijke kandidaten voor een topklassering. Ook gelden er nu andere omstandigheden: hoe belangrijk is de tijdrit voor de kopmannen, staan ze er nog goed voor in het klassement?

Bij BMC is Rohan Dennis dus nog uitermate kansrijk voor de eindzege. Bij Tinkoff kun je juist twijfelen aan de gretigheid. Sagan is dan wel de leider, maar de heuvelachtige etappes in het weekend zijn hem niet helemaal op het lijf geschreven en zijn ploeg hoeft zich toch niet op te warmen voor het WK Wielrennen. En Team LottoNL Jumbo zal Van Emden op het podium willen houden.

Wedden op Eneco Tour

Wedden op wielrennen? BMC noteert bij bookmaker 888Sport voor de ploegentijdrit @1.35, Movistar @7.00 en LottoNL @8.00. Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug!