Astana heeft haar licentie binnen en Europcar niet. Het verschil: het bedrag aan geld waar de Franse ploeg komend seizoen over kan beschikken. Pierre Rolland, Bryan Coquard en Thomas Voeckler kunnen daardoor niet meer automatische starten in de belangrijkste wedstrijden op de internationale wieleragenda.

Pierre Rolland werd afgelopen jaar vierde in de Giro d’Italia en Bryan Coquard is naast een steeds betere wielrenner op de weg ook een grote naam binnen het wielrennen op de baan. Tijdens de Olympische Spelen in Londen won hij zilver bij het onderdeel omnium en afgelopen jaar werd hij derde in het puntenklassement van de Tour de France. Thomas Voeckler is een soort nationale Franse legende omdat hij meermaals nationaal kampioen op de weg werd en tot afgelopen jaar zo’n beetje de enige Fransman was die etappes wist te winnen in de Tour de France.

Renners kunnen zonde problemen vertrekken

Europcar zal komend jaar afhankelijk zijn van wildcards en uitnodigingen van de organisators van grote rondes en klassiekers om mee te mogen doen aan bijvoorbeeld de Tour de France en andere. Teammanager Jean-René Bernaudeau heeft zijn renners daarom gezegd dat ze zonder problemen kunnen vertrekken als zij dat willen en de komende weken een goed aanbod krijgen van een andere ploeg.

Relatief klein geldprobleem voor Team Europcar

“Op financieel vlak zit er een gat van 6% tussen de inkomsten die we verwachten en de uitgaven. Ons budget bedraagt maar net iets meer dan de helft van de 14 miljoen euro, wat het gemiddelde budget van de WorldTour-ploegen is. Er zijn zelfs drie Procontinentale teams die meer geld in kas hebben dan wij. Mijn renners krijgen dan ook niet het loon dat ze eigenlijk zouden moeten ontvangen,” zei Bernaudeau die verder aangaf dat hij het eigenlijk ook niet vindt kunnen dat een ploeg wordt gewogen en te licht bevonden door een relatief klein geldprobleem. Sponsor Europcar had overigens enkele maanden geleden al aangegeven dat het bedrijf na het komende seizoen van 2015, zal stoppen met het sponsoren van de ploeg.

Als het om geld gaat, kent de UCI geen enkele clementie en aan kortingen wordt niet gedaan. Er was ook niemand te vinden die wat geld bij wilde leggen en dus is Europcar WorldTour-team af. Voor de UCI is geld blijkbaar een groter probleem dan doping.