De vierde etappe van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door sprinter Mark Cavendish. De etappe van woensdag stond van te voren bekend als de enige etappe waar sprinters iets zouden kunnen laten zien. De etappe werd beheerst door het peloton. In de massasprint was Mark Cavendish te snel voor Juan José Lobato en Peter Sagan. Voor Bradley Wiggins ging de etappe niet zoals hij verwacht had. De Brit kwam ten val en kwam uiteindelijk op ruim twaalf minuten van het peloton over de finish.

De vierde dag biedt voor het eerst kansen voor de sprinters. De etappe zal starten in Heiden en na ruim 160 kilometer finishen de renners in Ossingen. Vlak voor de finish, op vijftien kilometer, volgt nog een klein bergje van de vierde categorie. Willen renners een massasprint voorkomen dan zal dat moeten gebeuren op deze berg.

Al snel ontsnapte er twee renners uit het peloton. De Belg Laurens de Vreese en Daniel Teklehaimanot waren samen weggereden van het peloton. De kopgroep van twee kreeg echter nooit de ruimte van het peloton. De maximale voorsprong zou oplopen tot vier minuten, maar ze werden goed in de gaten gehouden door de sprintploegen. Laurens de Vreese probeerde nog in zijn eentje op jacht te gaan naar de etappewinst, maar ook deze poging had geen succes. Op iets meer dan tien kilometer van de finish wist het peloton de twee weer bij te halen.

Het peloton bereidde zich voor op een massasprint. Tinkoff-Saxo nam het voortouw in de voorbereiding. Zij wisten dat de aankomst niet geheel vlak zou zijn. Ook Danny van Poppel met Team Trek werd naar voren gereden. De sprint werd aangegaan door Giant-Shimano, maar Degenkolb zat te ver van achteren en kon geen potten breken. Mark Cavendish was de snelste in de sprint. Juan José Lobato begon ver van achteren, maar werd toch nog knap tweede. De derde plek was voor Peter Sagan.

Beste Nederlander in de vierde etappe was Danny van Poppel. De Nederlandse sprinter eindigde op de zesde plaats. In de top 5 van het algemeen klassement staan op dit moment 3 Nederlanders. De eerste plek wordt in genomen door Tony Martin, op de tweede plek staat Tom Dumoulin, derde plek is voor Peter Sagen en vierde en vijfde staan Bauke Mollema en Tom-Jelte Slagter.

Voor Bradley Wiggins ging de etappe niet zoals hij had verwacht. De Brit kwam ten val en finishte op ruim twaalf minuten van het peloton.