Wielernieuws. Nog drie wielerkoersen en de professionele carrière van Cadel Evans zit er definitief op. De 37-jarige renner rijdt komende zondag de nationale wegrace in Australië en focust zich vervolgens op zijn laatste grootste kunststukje: de Tour Down Under.

‘’Ik heb mindere dingen meegemaakt, maar ik neem met een blij gevoel afscheid van het peloton. Ik weet van mezelf dat ik altijd alles heb gegeven’’, vertelde Evans. ‘’Ik weet dat ik mensen geïnspireerd heb om te gaan sporten. Ik heb altijd geprobeerd om een voorbeeldige prof te zijn. Daarmee bedoel ik de resultaten, maar ook daarbuiten.’’

Cadel Evans kijkt tevreden terug

De Australiër reed in totaal zeventien grote koersen en schreef de Tour de France in 2011 op zijn naam. Evans, die op 1 februari tijdens de speciale de Cadel Evans Great Ocean Road Race officieel afscheid neemt, kijkt tevreden terug op zijn loopbaan.

‘’Ik ben vanaf het begin vrij constant geweest. Ik ben de oudste naoorlogse Tour-winnaar en daar ben ik trots op. Ik zal nog één keer alles geven en bereidt mezelf zo goed mogelijk voor om het beste eruit te kunnen halen’’, besloot de 37-jarige Evans.

Wiggins richt eigen wielerteam op

Bradley Wiggins heeft deze week zijn eigen wielerteam opgericht, Team Wiggins. Het nieuwe wielerteam begint in de derde divisie van de UCI. Team Wiggins wordt gesponsord door Sky en geniet van de volle ondersteuning van de Britse wielerbond.

Wiggins rijdt nog vier maanden voor Team Sky en stapt vervolgens over naar zijn eigen wielerteam. De 34-jarige Brit heeft nog wel een aantal doelstellingen in zijn carrière. Hij wil nog schitteren in de koers Parijs-Roubaix en gaat zich daarna voorbereiden op de Zomerspelen in Rio de Janeiro, waar hij op de baan in actie zal komen. Ten slotte wil hij ook het werelduurrecord gaan aanvallen.