De Noorse Sprinter Edvald Boasson Hagen zal niet meerijden in de 101ste editie van de Tour de France. De leiding van Team Sky maakte dit op dinsdag 24 juni bekent. Boasson Hagen behoort blinkt regelmatig uit in het sprinten en in het tijdrijden, maar of hij een goede kans zou hebben gemaakt op etappezeges in de Tour de France is onduidelijk. Tot nu toe liep het jaar van de Noor nog niet erg goed, hij wist nog geen enkele rit te winnen en stapte zelfs uit de Giro d’Italia.

Achillespeesblessure

De Noor kampt al langere tijd met een achillespeesblessure. Zodoende heeft hij besloten dat hij dit voorjaar rust zal nemen zodat hij zich goed kan richten op het najaar, met onder andere de Vuelta d’Espana. Boasson Hagen zal met zijn ingeplande rust ook niet mee kunnen rijden in het nationaal kampioenschap van Noorwegen. Het succes van de Noor op eigen bodem is ongekend. Hagen was van 2007 tot 2011 elk jaar Noors Kampioen tijdrijden. In 2012 wist hij ook het nationaal kampioenschap op de weg te winnen.

De achillespeesblessure van Hagen speelde weer op in de Route du Sud. Het is niet de eerste keer dat de blessure opspeelt. Hagen vertelt dat hij meerdere malen last heeft gehad van zijn achillespees, “Ik wou dat ik wist wat het probleem was. Het komt en het gaat. Ik heb waarschijnlijk gewoon zwakke achillespezen” wist hij te melden.

Rust nemen

Zijn opgave in de Giro d’Italia was min of meer bedoeld om rust te nemen. Na een aantal valpartijen, waar de Noor bij betrokken was, besloot hij in de vijftiende etappe de Giro te verlaten.

Wanneer de Noor precies weer terugkeert in het peloton is nog onbekend. Met genoeg rust en een snel herstel zou hij wellicht weer etappezeges op zijn naam kunnen schrijven in het najaar.