Wielernieuws. Bauke Mollema is het wielerseizoen 2017 uitstekend begonnen. De renner van Trek-Segafredo won zondag het eindklassement van de Vuelta a San Juan. Tegenover de pers liet de Nederlander weten dat de rit zwaarder was dan verwacht.

‘’Het was slechts 111 kilometer, zonder scherpe bochten dus het ging heel de dag hard’’, aldus de 30-jarige Mollema. ‘’We wisten dat het warm ging worden, net als de afgelopen dagen, maar het speelde vandaag een minder grote rol. Het was best een zware dag, we reden 49 kilometer per uur gemiddeld.’’

Nibali gokt maar verliest

Mollema ondervond de meeste concurrentie van Vincenzo Nibali. De Italiaan ging mee met de kopgroep, maar zag het peloton alsnog voorbij komen tijdens de laatste ronde door San Juan. Daardoor kwam de Italiaan tekort om echt mee te doen voor de overwinning.

‘’Ik wist eigenlijk niet wat hij deed. Ik was zelfs een beetje verrast, want ze waren maar met drie man vooruit. Wij hoefden ons daardoor geen zorgen te maken. We wisten dat de sprintersploegen in de finale zouden helpen.’’

Mollema blij met eindzege in San Juan

De Ronde van San Juan is een van de weinige koersen die Mollema tot dusver wist te winnen in zijn wielerloopbaan. Het geeft de Nederlander vertrouwen voor het jaar 2017, dat eigenlijk nog echt van start moet gaan. Dit jaar hoopt Mollema een rol van betekenis te gaan spelen in het klassement van de Ronde van Italië.

‘’Ik heb nog weinig rittenkoersen gewonnen dus voor mij is het fijn om het seizoen zo te starten. Het is tevens een goed teken na de winter. Dit geeft vertrouwen en motivatie voor de rest van het jaar’’, vertelde Mollema.

De eerstvolgende koers waarin Mollema in actie komt, is de Abu Dhabi Tour, die van 23 februari tot en met 26 februari op het programma staan. Vorig jaar werd deze koers gewonnen door Tanel Kangert.