De elfde etappe van de Vuelta a España is gewonnen door Fabio Aru. De jonge Italiaan van Astana kwam in zijn eentje over de streep bij het Santuario de San Miguel de Aralar. Al vroeg in de rit kwam Nairo Quintana ten val en dit keer stapte hij niet meer op. De rit was 153,4 km lang en voerde van Pamplona naar het Santuario de San Miguel de Aralar

Voor Aru betekende zijn zege van gisteren zijn tweede overwinning in een grote ronde. Achter hem kwamen vervolgens Alejandro Valverde Joaquim Rodríguez en Alberto binnen op zes seconden. Contador start dan ook vandaag weer in de rode trui, de ‘camiseta roja’. Valverde staat tweede in het algemeen klassement, met twintig seconden achterstand op Contador met daarachter Rigoberto Uran die 1:08 moet goedmaken.

Gesink beste nederlandser Vuelta a España

Robert Gesink blijft de beste Nederlander en staat negende op +2:55 van Contador. In de slotklim naar Santuario de San Miguel de Aralar, versnelde Gesink en reed alleen op weg naar de meet en dat zorgde voor een spannende finale waarin nog even de hoop bestond dat hij het in zijn eentje kon halen. In het laatste stukje van de klim werd Gesink alsnog bijgehaald en kwam als tiende binnen.

Nairo Quintana kwam al vroeg in de rit opnieuw ten val, maar dit keer besloot hij af te stappen.In het ziekenhuis bleek een van zijn schouderbladen een breuk te hebben opgelopen. Quintana won dit jaar al de Giro d’Italia en hoopte om ook de Vuelta te winnen.

Etappe 12 Vuelta a España: Logroño – Logroño, 166.4 km

De twaalfde etappe van de Vuelta a España is een soort criterium door de Spaanse wijnstreek La Rioja en vindt met name plaats in Logroño, de hoofdstad van het gebied,. De start is om 13.43 uur in Logroño en daar komen de renners om 17.40 uur ook weer aan als ze de finishlijn voor de achtste keer passeren en de 166.4 km erop zitten.

Er zijn twee tussensprints, en ook die zijn in Logroño. De eerste sprint heeft de 41 km als doorkomst een de tweede is 124.2 km. Bergdoorkomsten zijn er niet, het wijnlandschap rondom de rivier de Ebro is hooguit glooiend te noemen. Een rit dus voor de sprinters en een rit die vrijwel zeker in een massasprint zal eindigen op de Avenida de la Paz waar op het laatste rechte stuk van ruim een kilometer veel snelheid kan worden gemaakt.

Nacer Bouhanni is de grootste favoriet. De kans is erg groot dat hij opnieuw het duel moet aangaan met John Degenkolb. Het wordt in deze belangrijk dat de teams hu sprinters goed kunnen naar voren brengen met hun trein. Andere kanshebbers zijn de altijd gevaarlijke Roberto Ferrari en naturlijk Michael Matthews, Peter Sagan, Andrea Guardini Gerald Ciolek, Jasper Stuyven en Matteo Pelucchi.