Het is bijna zover, nog eventjes en de Tour de France zal weer van start gaan. Deze 101ste editie start in de Engelse plaats Leeds. In de twee weken voor de tour wordt er meer bekend over de plannen van de ploegen en de definitieve deelnemers. Met nog een dikke week te gaan blijft het nieuws over de Tour binnenstromen.

Andy Schleck rijdt in dienst van broer Fränk Schleck

Andy en Fränk zullen beide meerijden in de tour. De twee Luxemburgers rijden voor Trek. De vorm van Andy Schleck de afgelopen maanden liet te wensen over, het was dus nog maar de vraag of hij mee zou gaan naar de tour. Uiteindelijk heeft de ploegleiding van Trek besloten Andy toch mee te nemen, maar hij zal in dienst rijden van Haimar Zubeldia en zijn broer Fränk Schleck. Danny van Poppel, de Nederlander die bij Trek rijdt, krijgt geen trein maar er wordt wel wat van hem verwacht.

Van Garderen kopman voor BMC

De Amerikaanse wielrenner Tejay van Garderen zal Cadel Evans opvolgen als kopman van de wielerformatie van BMC. Evans reed dit jaar mee in de Giro d’Italia en zal daarom dit jaar voor het eerst sinds 2004 niet aan de start van de Tour de France verschijnen. Van Garderen zal de taak van Evans overnemen en zal hiermee ook twee debutanten, Darwin Atapuma en Peter Stetina, onder zijn hoeden nemen.

Daniel Martin zal niet verschijnen aan de start van de Tour

De Ier Daniel Martin zal dit jaar niet meerijden in de Tour de France. Naar eigen zeggen is hij niet fit genoeg om mee te strijden om etappezeges. Hij heeft liever dat hij 100% fit is voor een ronde als de Tour de France. Martin is op dit moment nog niet volledig fit door een val in de eerste rit van de Giro d’Italia waarbij de Ier zijn sleutelbeen brak. De renner is op dit moment bezig met het trainen voor de Vuelta d’Espana en het wereldkampioenschap in Spanje. Hij hoopt daar wel weer iets te kunnen betekenen op het hoogste niveau.

Belkin neemt zeven Nederlanders mee naar Frankrijk

Belkin zal dit jaar met zeven Nederlanders meerijden in de Tour de France. Kopman dit jaar is Bauke Mollema. Bauke wordt ondersteunt door de Nederlanders, Laurens ten Dam, Steven Kruijswijk, Stef Clement, Bram Tankink en Tom Leezer. Met de Belgen Maarten Wynants en Sep Vanmarcke is de ploeg van Belkin compleet.