11 maart 2024; Indian Wells, CA, VS; Daria Kasatkina schiet een schot in haar wedstrijd in de derde ronde tegen Sloane Stephens (VS) tijdens de BNP Paribas Open in Indian Wells Tennis Garden. Verplicht krediet: Jonathan Hui-Imagn-afbeeldingen

Daria Kasatkina, nummer 5, kwam al vroeg op voorsprong en moest zich vervolgens verzamelen om landgenoot Mirra Andreeva zondag met 6-0, 4-6, 6-4 te verslaan op de Ningbo Open in China.

Kasatkina snelde door de eerste set, profiteerde van vier dubbele fouten van Andreeva en brak haar opslag drie keer. En hoewel Andreeva haar serviceproblemen in de tweede set niet oploste, zorgden haar drie breaks van Kasatkina ervoor dat ze die set won.

Andreeva reed het momentum naar een 3-0 voorsprong in de derde set, maar Kasatkina brak de volgende twee services van de tiener om een ​​break op te bouwen en uiteindelijk uit te serveren voor de overwinning in de wedstrijd van één uur en 54 minuten.

Voor Kasatkina is de titel de achtste uit haar carrière, waarvan er zes op hardcourt komen.

Japan geopend

Suzan Lamens uit Nederland won haar eerste WTA Tour-titel en versloeg Kimberly Birrell met 6-0, 6-4 in een kwalificatiefinale in Osaka.

Lamens werd de tweede kwalificatiewedstrijd die in 2024 op tournee won en de eerste die een overwinning behaalde in Osaka sinds Zarina Diyas uit Kazachstan dat in 2017 deed. Birrell, uit Australië, was ook op zoek naar een overwinning op haar carrièretour.

Beide spelers hadden een drukke dag en moesten ook hun wedstrijden in de halve finales spelen, nadat de regen zaterdag tot uitstel noopte.

In de halve finale versloeg Lamens de als zevende geplaatste Diane Parry uit Frankrijk met 6-2, 6-4. Birrell versloeg thuisfavoriet Aoi Ito met 6-4, 6-3.

De finale van 73 minuten was de eerste ontmoeting tussen Lamens en Birrell.