19 oktober 2024; Kansas City, Missouri, VS; De Kansas City Current vieren een eigen doelpunt van San Diego Wave FC tijdens de eerste helft in het CPKC Stadium. Verplicht krediet: Nick Tre. Smith-Imagn-afbeeldingen

Michelle Cooper leidde de Kansas City Current zaterdag met twee doelpunten in de eerste helft in een 4-1 thuiszege tegen de San Diego Wave.

Samen met Cooper in Kansas City (15-3-7, 52 punten) scoorde Temwa Chawinga, die haar toch al competitierecord in één seizoen opvoerde tot 20 doelpunten. Met dit doelpunt is Chawinga de eerste NWSL-speler die in één seizoen in alle 13 actieve teams scoort.

Het doelpunt van Chawinga kwam in de 54e minuut toen teamgenoot Nichelle Prince twee Wave-verdedigers versloeg voordat ze een pass naar de voeten van Chawinga stuurde. De productieve doelpuntenmaker stuurde een raket vanaf de bovenkant van het zesmetergebied naar de bovenkant van het net. De actie was dicht bij buitenspel, maar de VAR bevestigde het doelpunt na langdurig onderzoek.

In de 22e minuut scoorde Cooper vanaf 18 meter afstand nadat Kaitlyn Torpey een voorzet blokkeerde en Cooper de bal onder een duikende Kailen Sheridan in de rechterhoek van het net stuurde.

Vervolgens, in de 31e minuut, ging Cooper voor een voorzet die Sheridan probeerde te vangen, maar deze was te hoog voor de doelman. De bal raakte de handschoen van Sheridan en zorgde voor een eigen doelpunt.

Laat in de wedstrijd voegde Debinha een vierde doelpunt toe voor Kansas City en, terwijl de wedstrijd buiten bereik was, scoorde Delphine Cascarino het enige doelpunt voor San Diego (5-13-7, 22 punten).

De huidige overwinning verlengt de streak van het team naar zeven wedstrijden zonder verlies, waardoor Kansas City op de tweede plaats staat in het NWSL-klassement met nog één reguliere seizoenswedstrijd te gaan.

Het verlies van San Diego betekent dat de Wave wordt uitgeschakeld in de NWSL-play-offs van 2024.