Tottenham maakte een eigen comeback nadat drie doelpunten in acht minuten in de tweede helft een 4-1 overwinning op West Ham met tien spelers in het Tottenham Hotspur Stadium inspireerden.

De Spurs moesten tijdens de interlandperiode stilstaan ​​bij hun ineenstorting in Brighton en na een goede start hadden ze misschien het ergste moeten vrezen toen Mohammed Kudus de Hammers op voorsprong zette (18). De gastheren waren even eerder gewaarschuwd toen Guglielmo Vicario een verbluffende redding moest uitvoeren om de Ghanees international te ontzeggen, maar de doelman van de Spurs kon niets doen om zijn tweede poging af te houden nadat hij een voorzet van Jarrod Bowen had vastgelegd.

Je voelde de frustratie overal op het veld nadat Spurs opnieuw een goede start verspeelde en kansen bleven komen en gaan. De gekrulde poging van de terugkerende Heung-min Son vloog centimeters naast, terwijl de in vorm zijnde Brennan Johnson miste met een kopbal vanaf zes meter toen de bal zijn schouder raakte en naast stuiterde.

Maar de Spurs vonden uiteindelijk de doorbraak toen het schot van Dejan Kulusevski Alphonse Areola versloeg voordat hij beide palen raakte en over de lijn kroop, tot grote opluchting van de thuisfans.

Vanaf dat moment keken de Spurs, die James Maddison bij rust verving door Pape Sarr, nooit meer achterom, te midden van een snelle capitulatie van West Ham.

Teamnieuws

• Heung-Min Son keerde zoals verwacht terug voor Tottenham nadat hij een hamstringprobleem van partner Dominic Solanke en Brennan Johnson in de aanval had afgeschud.
  • West Ham-baas Julen Lopetegui bleef bij dezelfde XI die met 4-1 won tegen Ipswich in de laatste wedstrijd van de Hammers voor de internationale pauze.

Yves Bissouma begon de scoringsrush in de 52e minuut voor een eigen doelpunt van Areola, nadat Jean-Clair Todibo ook het schot van Son had afgeweerd (55) en door hem als “komisch” werd omschreven. Luchtsporten‘ Micahel Dawson zag op voetbalzaterdag drie minuten later de Spurs een voorsprong van twee doelpunten openen.

Son (60) sloot de score af met de Spurs als derde in acht minuten, waarbij hij de tweede paal binnensloeg en zijn ploeg op voortreffelijke wijze terug zag komen uit hun Brighton-nachtmerrie.

De dramatische ineenstorting van West Ham in de tweede helft was compleet toen Kudus uiteindelijk een rode kaart kreeg na een langdurige VAR-controle. In een gevecht tegen het einde van de wedstrijd, na een ontmoeting met Micky van de Ven, stak Kudus zijn handen op naar zowel de Nederlander als Sarr. Aanvankelijk kreeg hij een gele kaart, maar nadat hij naar het VAR-scherm was gestuurd, zwaaide scheidsrechter Andrew Madley met een rode kaart om een ​​middag om te vergeten voor Julen Lopetegui en zijn ploeg af te sluiten.