16 oktober 2024; Pittsburgh, Pennsylvania, VS; Pittsburgh Penguins-centrum Sidney Crosby (87) en centrum Evgeni Malkin (71) vieren feest nadat Crosby in de verlenging het winnende powerplay-doelpunt scoorde om de Buffalo Sabres te verslaan in de PPG Paints Arena. Verplichte credits: Charles LeClaire-Imagn Images

Evgeni Malkin noteerde zijn 500ste carrièredoelpunt en Sidney Crosby scoorde de winnaar van de verlengingen op een avond waarop hij zijn 1.600ste carrièrepunt scoorde toen gastheer Pittsburgh Penguins woensdag een 6-5 overwinning op de Buffalo Sabres claimde.

Malkin werd de 48e speler in de geschiedenis van de NHL die 500 doelpunten scoorde. Hij is de tweede uit Rusland (naast Alex Ovechkin) en de derde speler in de franchisegeschiedenis (Crosby en Mario Lemieux) die deze mijlpaal bereikt. Crosby is pas de 10e speler die 1.600 punten behaalt.

Malkin, die drie assists leverde om zijn totaal in de NHL op negen te brengen, heeft zeven punten in zijn afgelopen twee wedstrijden. Crosby eindigde met één doelpunt en twee assists. Drew O’Connor en Bryan Rust scoorden beiden één doelpunt en één assist, terwijl Jesse Puljujarvi en Rickard Rakell elk een doelpunt toevoegden. Joel Blomqvist stopte 26 van de 28 schoten die hij tegenkwam in een hulpoptreden van Triston Jarry, die het al vroeg moeilijk had.

JJ Peterka scoorde tweemaal voor de Sabres nadat hij twee wedstrijden had gemist met een hersenschudding, terwijl Tage Thompson, Jordan Greenway en Ryan McLeod elk één keer scoorden. Ukko-Pekka Luukkonen maakte 37 reddingen.

Maple Leafs 6, Koningen 2

Bobby McMann scoorde twee doelpunten in de eerste periode en Auston Matthews had een doelpunt en twee assists toen Toronto op bezoek ging op bezoek in Los Angeles.

William Nylander scoorde een doelpunt en een assist voor de Leafs, die er drie op rij wonnen. Morgan Rielly en John Tavares zorgden ieder voor een doelpunt, Mitch Marner had drie assists en Oliver Ekman-Larsson, Max Domi en Jake McCabe hadden ieder twee assists. Anthony Stolarz maakte 32 reddingen.

Alex Turcotte en Kevin Fiala scoorden voor de Kings, die met 1-1-2 aan hun seizoensopenende roadtrip van zeven wedstrijden beginnen. Nu Darcy Kuemper (blessure aan het onderlichaam) buitenspel stond, maakte Kings-doelman David Rittich zijn eerste start van het seizoen en stond hij vier doelpunten toe op 14 schoten. Pheonix Copley verving hem in de tweede periode en maakte 10 reddingen.

Bruins 5, Lawine 3

David Pastrnak en Hampus Lindholm scoorden 13 seconden na elkaar in de tweede periode en Boston won in Denver, waardoor Colorado dit seizoen vier wedstrijden puntloos bleef.

Lindholm zorgde voor een assist en ook Cole Koepke, Charlie Coyle en John Beecher scoorden voor Boston. Joonas Korpisalo draaide 22 schoten weg toen de Bruins voor de derde keer in vier wedstrijden wonnen sinds een verlies in de seizoensopening.

Cale Makar en Mikko Rantanen hadden elk een doelpunt en twee assists voor de Avalanche, die nog een speler verloor door een blessure toen Miles Wood vertrok na een harde klap van Lindholm in de derde periode. Ross Colton scoorde een doelpunt, Nathan MacKinnon rondde af met twee assists en Alexandar Georgiev maakte twintig reddingen.

Eenden 5, Utah 4 (OT)

Leo Carlsson scoorde 54 seconden in de verlenging en bezorgde Anaheim een ​​overwinning op de Utah Hockey Club in de thuisopener van de Ducks.

Pavel Mintyukov scoorde twee doelpunten, de eerste wedstrijd met meerdere doelpunten uit zijn carrière, en Troy Terry en Robby Fabbri scoorden elk voor Anaheim. Lukas Dostal maakte 26 reddingen, Mason McTavish voegde twee assists toe en Carlsson eindigde met twee punten voor de Ducks.

Michael Kesselring en Jack McBain hadden elk een doelpunt en een assist, Schmaltz had twee assists en Barrett Hayton scoorde ook voor Utah, dat de laatste wedstrijd speelde van een vier wedstrijden durende cross-country roadtrip die begon tegen de New York Islanders. Connor Ingram eindigde met 29 reddingen.