De eerste details over de Vuelta a España 2017 zijn inmiddels bekend. De Vuelta zal op 19 augustus van start gaan in Nîmes, in Frankrijk en wel met een ploegentijdrit. Op 10 september 2017 eindigt de laatste etappe van de Ronde van Spanje traditiegetrouw in Madrid.

De precieze route van de Vuelta is nog niet officieel bekendgemaakt, maar er zijn al wel locaties bekend die door het peloton zullen worden aangedaan. Daaronder zijn enkele iconische bergaankomsten zoals de Angliru en de Collado de la Espina, en een aantal start- en finishplaatsen waaronder Malaga en Coin.

Vuelta a Espana 2017 start vanuit Frankrijk

Afgelopen september, toen bekend werd gemaakt dat de Vuelta in Nîmes van start zal gaan, werd ook medegedeeld dat de Ronde van Spanje twee of drie dagen door Frankrijk zal rijden. Het is pas de derde keer in de 71-jarige geschiedenis van de Vuelta dat er in het buitenland wordt gestart. De eerste keer was in 1997 in Portugal, toen in Lissabon het startschot werd gegeven, en de tweede keer was in 2009 toen de Vuelta a Espana in Assen vanuit Nederland vertrok.

Wed op wielrennen bij 888Sport – Lees ook: wedden op wielrennen

Pyreneeën en Catalonië

Na Frankrijk komen de Pyreneeën en dan is het meest logische dat het parcours naar Catalonië voert, waar in elk geval een vlakke rit staat gepland die waarschijnlijk in Tarragona finisht. Maar het kan ook dat eerst Navarra of Aragón wordt aangedaan voor nog een paar etappes met wat stevig klimwerk, waarna ook in de richting van La Rioja en Baskenland zou kunnen worden gekoerst.

Omdat er is gesproken om de Vuelta 2017 een paar dagen in Catalonië te houden, is een oversteek over de Pyreneeën richting de Catalaanse kust wel voor de hand liggender. De Generalitat Valenciana is nog bezig met een lobby voor een aankomst op de Monte Bartolo. Wel is al zeker dat Malaga en Coín in Andalusië een aankomst dan wel vertrek zullen krijgen.

3e week Vuelta zwaarste – Asturias en Cantabrië

De derde week wordt vermoedelijk de zwaarste als Asturias en Cantabrië worden aangedaan. De Collado de la Espina, een zware klim op de Machucos in Cantabrië, met steile stukken van wel 28%, beleeft in deze Ronde van Spanje zijn primeur. Ook wordt er gestart in Santo Toribio de Liébana of Potes en dat betekent dat zeer waarschijnlijk de bergpassen van Hoz en Ozalba in de rit zullen worden opgenomen – maar ook wordt er gesproken over de Alisas. In Asturias is de klimaankomst op de Alto del Angliru al bevestigd; of Lagos de Covadonga opnieuw figureert, is nog niet bekend. Een aankomst op de Puerto de San Lorenzo of de Gamoniteiru kan net zo goed. Daarna wordt koers gezet richting Madrid alwaar de winnaar van de Vuelta a España 2017 na de aankomst van de laatste rit zal worden gehuldigd.

Wed op wielrennen bij 888Sport – Lees ook: wedden op wielrennen