Parcours etappe 7 Tour de France 2016. Het is Cavendish toch weer gelukt. Ook de zesde etappe in deze Tour de France werd een prooi voor de Brit. Na de eerste en derde dag van deze zomer als winnaar af te sluiten, was hij nu nipt te sterk voor de Duitse Kittel.

Etappe 6 Tour de France 2016

Dylan Groenewegen stelde enigszins teleur na zijn vierde plek van twee etappes terug; hij werd uiteindelijk zevende in de massasprint.Vandaag gaat het peloton, met de Belgische Van Avermaet in het geel, onder andere over de Col d’Aspin. Het betekent dus de Pyreneeën nu echt in zicht komen. Wordt er na een paar etappes in slakkengang eindelijk weer flink doorgefietst?

** Zet in op je favoriet en win! Lees meer: voorspellingen wielrennen **

Het is te hopen van wel, en het mag ook wel verwacht worden. Een paar dagen terug werd Contador al flink op de proef getest en zakte hij door het ijs. De grote vraag is dan ook of de Spanjaard na de dagen van relatieve rust nu weer fit genoeg is om aan te klampen voor het algemeen klassement. En zo niet, of hij nog voor een dagoverwinning gaat.

Etappe 7 – Tour de France 2016

L’Isle-Jourdain – Lac de Payolle, 162,5 km
Vandaag begint de Tour de France pas echt als de renners de Pyreneeën inrijden. De rit begint nog tamelijk vlak maar al gaandeweg wordt het landschap grilliger en ook zitten er maar twee bergdoorkomsten in deze Pyreneeënrit. Na zo’n 50 km verschijnen de eerste echte heuveltjes die elkaar in snelle afwisseling opvolgen.

Na nog eens 50 km mogen de renners zich opmaken voor de eerste echte klim van de dag, de Côte de Capvern waarvoor een flink stuk, bijna acht kilometer omhoog gereden moet worden – deze klim slechts van de vierde categorie.

Na de eerste klim wordt er eigenlijk niet echt gedaald en volgt een vrijwel vlak stuk waarna de weg na 130 km weer wat omhoog loopt in aanloop naar de tussensprint op de Sarrancolin waar de doorkomst wordt geklokt op 137 km. Daarna volgt de eerste echte berg van deze tour van 2016, de Col d‘Aspin, een eerste categorie op slechts 7 km van de eindstreep, gevolgd door een stevige afdaling van 6 km..

  • 117.0 km – Côte de Capvern, 7.7 km klimmen aan 3.1% – Cat. 4
  • 155.5 km – Col d‘Aspin (1490 m), 12 km klimmen aan 6.5% – Cat. 1

Naar de finish toe loopt de laatste kilometer weer wat omhoog. Er zit een stukje in van rond de 5% maar het laatste stukje is weer iets vlakker. Toch wordt het geen rit waarin de sprinters met een goede klim in de benen gaan meestrijden voor de zege – daarvoor ligt de eerste categorie Col d’Aspin te dicht bij de eindstreep. Wie wel kans maken zijn de klassementsrenners die goed kunnen dalen, zoals Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali en Romain Bardet. Dalen is iets waar bijvoorbeeld Chris Froome veel meer moeite mee heeft.

Wedden op Etappe 7 Tour 2016

Topfavoriet voor de etappewinst vandaag is Alejandro Valverde met een quotering van @8.00. Op de tweede plek komt verrassend genoeg Christopher Froome bij de 888Sport, die met @11.00 zijn eerste slag richting de concurrentie moeten maken. Ook Faria de Costa wordt getipt @12.00 en Daniel Martin sluit het viertal favorieten. In de andere klassementen zijn er nog weinig verschuivingen. Team Sky is nog de verwachte beste ploeg @2.20, gevolgd door Movistar @3.75. Sagan is favoriet voor de groene trui @1.33, Quintana met @4.50 voor het bergklassement en Barguil @2.00 voor de witte trui. Leuke tip voor de Nederlandse wielerfans: Wilco Kelderman draait nog bovenin mee en is met @4.50 na Barguil de grootste kanshebber voor de witte trui volgens 888Sport.