Parcours Etappe 4 Vuelta Espana 2016. Wat er verwacht werd van de derde etappe van de Vuelta is ook echt gebeurd. De eerste echte pittige dag zorgde er voor dat er meteen flinke verschillen tevoorschijn kwamen binnen het algemene klassement. De Fransman Alexandre Geniez was uiteindelijk de snelste na ruim 176 kilometer, en de Spanjaard Ruben Fernandez is voor vandaag de man met de leiderstrui om de schouders en Valverde, Froome, Chaves en Quintana waren de enige die echt met de dagwinnaar mee konden. Dag drie zorgde dus al voor een hoop spektakel en ook de vierde etappe lijkt een rit te worden waar een hoop kan gebeuren.

Wedden op Vuelta bij 888sport

Parcours Etappe 4 Vuelta Espana 2016

In de etappe van Betanzos naar San Andrés de Teixido wordt er namelijk weer over een paar flinke klimmen gefietst; het peloton wordt de eerste week zeker niet zo gespaard als in de Tour de France. Zo ligt de finish van vandaag na een klim van ruim tien kilometer, verdeeld over twee klimmetjes. De finish op de Mirador Vixia de Herbeira is bovendien, net als gisteren, een fraaie voor het oog en mag daarom zeker weer een van de publiekstrekkers van de eerste week worden genoemd.

Net als gisteren zijn de echte klimmers dus weer favoriet voor de dagzege. Valverde was gisteren een van de kanshebbers en bleef dicht bij Geniez maar moest uiteindelijk toch pas op de plaats maken. Ook voor vandaag is hij weer dé kanshebber op de dagzege, maar het lijkt erop dat hij meer voor het klassement wil gaan dan dat hij etappes op zijn naam zet.

Weddenschappen voor Etappe 4 Vuelta 2016

Met een quotering van @4.50 blijft hij Chris Froome @9.00 ruim voor. Ook Chaves wordt goede kansen toegedicht met @10.00. Alberto Contador was voor de Vuelta nog de grote favoriet voor de eindzege, maar lijkt zich toch te moeten gaan focussen op een etappeoverwinningen. Volgens 888sport komt die er vandaag echter nog niet, met een quotering van @21.00. Ook voor de eindoverwinning zijn de kansen van Contador geslonken; voor het eindigen op de eerste plek krijg je nog 7 euro per euro inzet terug.