Parcours etappe 18 Tour de France 2016. Voor vandaag staat er een korte maar krachtige tijdrit op het programma. Chris Froome is topfavoriet voor de winst maar ook Tom Dumoulin aast op de zege in deze klimtijdrit.

De zeventiende etappe van de Tour de France van gisteren was er één waar vooraf al met veel interesse naar gekeken werd. De etappe na een rustdag is altijd een interessante, omdat de renners nooit zullen weten hoe hun benen zijn wanneer die dag ervoor zijn volgelopen als er weinig wordt gedaan binnen de ploegen.

Een voorspelling doen? Zie onder meer

Voor Bauke Mollema kwam de rustdag misschien niet op een goede dag, waar de Nederlander van Trek vóór de rustdag nog imponeerde, en zelfs af en toe aanviel, kon hij ditmaal concurrenten Chris Froome, Yates en Quintana niet bijhouden in de slotklim. Een tiental aan minuten daarvoor had Zakarin al beslist wie er met de dagzege vandoor ging; hij was verreweg de sterkste klimmer van vandaag.

Peter Sagan stelt groene trui veilig

Nog eerder in de rit werden er al een aantal andere dingen beslist in deze Tour de France. Al voordat  Mark Cavendish tijdens de rustdag van dinsdag besloot af te stappen, was er weinig sprake van spanning in de strijd om de groene trui. Nadat de grootste concurrent dus afstapte, waren een paar puntjes genoeg voor Peter Sagan om het tricot nu al veilig te stellen. Hij zorgde ervoor dat hij bij de kopgroep zat, pakte zijn punten en liet zich weer afzakken. Ook Rafal Majka deed goede zaken voor het bergklassement. Naast de vele punten die hij gisteren pakte, poogde hij ook de etappe te winnen. Zakarin haalde hem echter bij op de slotklim en reed onverwoestbaar hard door.

Spannende tijdrit Tour de France vandaag

Voor vandaag staat er een tijdrit op het programma. De bergtijdrit is misschien wel een van de laatste kansen voor Yates, Mollema of Quintana om nog in de buurt te komen van Froome, maar ook deze etappe lijkt weer een prooi te gaan worden voor de Brit met Keniaanse roots. Toch kan er in de 17 kilometer van Sallanches naar Megève veel gebeuren; een ongeluk zit in een klein hoekje, en op de steile stukken is het lastig omhoog komen wanneer je stilvalt.

Voorspellingen Tour de France 2016

Wedden op wielrennen? Bookmaker 888Sport heeft een paar interessante weddenschappen voor de etappe van vandaag. Zo kun je kiezen tussen Tom Dumoulin @1.25 of Mollema @3.50 (wie er het hoogste eindigt) maar ook gokken of Froome (de favoriet voor vandaag) wél @1.88 of niet @1.82 wint. Voor een etappezege van Dumoulin krijg je @2.70, inzetten op dat hij niet wint levert je @1.40 op. Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug!