Vuelta a Espana 2016 – etappe 16 vandaag. Flinke verschillen in de top van het klassement. Het zat er al een tijdje aan te komen met de vorm waarin Nairo Quintana momenteel steekt. De Colombiaan reed gisteren weer ijzersterk en zette Christopher Froome, die nog wel op een tweede plek staat, nog maar eens op twee minuten verschil extra.

Alberto Contador kwam binnen een halve minuut binnen, en maakt daardoor een flinke inhaalslag op de rest van de top 10, waarvan verder alleen De La Cruz nog echt mee kon in de etappe. Contador nadert Froome en Chaves nu tot op een afzienbare tijd en een podiumplek behoort dus zeker weer tot de opties.

Wedden op de Vuelta! Voorspel en win bij 888sport

Nederlanders eigenlijk te laat in Vuelta

Ondanks de sterke performance van Quintana was Alberto Contador overigens niet de beste van de dag; de Italiaan Brambilla kwam drie seconden eerder binnen en pakte dus op knappe wijze de ritzege. De Nederlanders in het peloton kwamen, net als bijna 90 andere renners, eigenlijk te laat binnen. De organisatie van de Vuelta besloot echter de norm te versoepelen, waardoor deze enorme groep ook vandaag weer aan de finish mag verschijnen.

Parcours etappe 16 – weinig klimwerk

Het geeft als te meer aan hoe hard er vooraan wordt gereden in deze Ronde van Spanje. Toch lijkt het grootste geweld nu toch echt klaar te zijn. Zo staat er voor vandaag bijvoorbeeld weer een relatief vlakke etappe op het programma, alvorens de renners een rustdag ingaan na een bizarre week. Etappe 16 in de Ronde van Spanje loopt vandaag van Alcaniz naar Peniscola en gaat gestaag omhoog, waarna er flink afgedaald mag worden. Weinig echt klimwerk dus in deze 16e etappe van de Vuelta. En dat valt ook terug te zien in het rijtje met favorieten voor een eventuele dagzege.

Rit voor sprinters in Vuelta vandaag

Want hoe anders is bijvoorbeeld de top drie aan favorieten in vergelijking met de etappes van de afgelopen week. Quintana, Froome, Valverde; al deze namen zijn vandaag nergens te bekennen. Nee, als alles goed gaat, lijkt er eindelijk weer wat ruimte voor de sprinters.

Wedden op wielrennen? Gianni Meersman is de uitgesproken favoriet bij bookmaker 888Sport met een quotering van 3.75 maar ook Niklas Arndt heeft goede papieren @4.75. Cort Nielsen staat op 7.00 en de laatste grote kanshebber op een podiumplaats is Vangenechten. Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug!