Parcours Etappe 10 Vuelta 2016. Verrassend. Zo kun je de zondagetappe van gisteren in de Vuelta rustig omschrijven. Nadat Nairo Quintana de dag ervoor zich tot leider van het klassement had mogen noemen en daarmee eindelijk zijn goede vorm te pakken leek te hebben, was het gisteren De La Cruz die de topfavorieten eens even liet zien hoe je een pittige Vueltarit het beste in kunt delen.

Wedden op Vuelta bij 888sport

Parcours Etappe 9 Vuelta 2016

Mannen als Froome, Valverde, Contador en dus Quintana werden op ruim drie minuten gereden en dus is de Spaanse De La Cruz nu koploper in zijn thuiswedstrijd met een voorsprong op Quintana van 22 seconden.

Parcours Etappe 10: Lugones – Lavos de Covadonga

Hoe houdt de verrassende koploper zich vandaag, wanneer het peloton zich verplaatst richting het prachtige Lavos de Covadonga. De startplaats van vandaag is Lugones. De aankomst op de Lavos de Covadonga, die hellingspercentages van maar liefst 17% waarborgt, is alweer de vijfde aankomst bergop van deze Vuelta. Niet voor niets dat de kenners al hebben geconcludeerd dat deze Ronde van Spanje toch echt een tandje pittiger is dan die van Frankrijk.

Het zorgt niet alleen voor verrassende klasseringen, maar ook voor prachtige beelden, doordat er bijna geen vlakke ritten verreden worden. Die van vandaag mag dan ook best een koninginnenrit worden genoemd, en kan van groot belang zijn voor het verdere verloop van deze Ronde. Kan Froome eindelijk iets doen of is de pijp echt leeg en gaat de kleine Quintana of ploeggenoot Valverde een grote Ronde winnen? En natuurlijk is de ervaren Alberto Contador ook nog lang niet klaar met deze Vuelta; hij staat zevende, maar is met een achterstand van twee minuten zeker niet kansloos.

Wedden op Vuelta 2016

Ook de bookmakers van 888sport verwachten dat het een spannende strijd gaat worden tussen de grote namen binnen het klassement vandaag. Voor de etappe die er straks verreden wordt, is Quintana met een quotering van @4.50 namelijk topfavoriet. Chris Froome volgt hem op de voet met @7.00, maar is niet de enige. Contador krijgt namelijk @7.50. Valverde completeert het indrukwekkende rijtje, maar wordt de minste kansen toegedicht @13.00.