Giro d’Italia 2015. De 24-jarige Fabio Aru is de nieuwe leider van het algemeen klassement van de Giro d’Italia. De Italiaan neemt de roze trui over van Alberto Contador, die in de dertiende etappe hinder ondervond van een valpartij. Diego Ulissi completeert de top drie van het klassement.

‘’Het was een enorm harde koersdag door het slechte weer en de vele obstakels in het slot’’, aldus Aru tegen Sporza. ‘’Ik reed goed vooraan om valpartijen te vermijden en heb geluk gehad. Ik ben blij dat ik hier de roze trui grijp, maar de Giro eindigt pas volgende week zondag. Alleen de roze trui in Milaan, waar de Giro eindigt, telt.’’

De ervaren Contador heeft een achterstand van negentien seconden opgelopen ten opzichte van Aru. Zelf kwam de Spanjaard niet helemaal ongeschonden uit de strijdt. ‘’Ik heb een wond opgelopen aan mijn linkerbeen, omdat ik waarschijnlijk bij de val aangetikt werd door een andere fiets. Ik hoop dat dit geen gevolgen zal hebben voor wat nog resteert in de Giro’’, vertelde Contador.

Modolo trotse winnaar van dertiende etappe Giro d’Italia

De beladen dertiende etappe werd uiteindelijk gewonnen door Sacha Modolo. De Italiaan was er al een aantal keer dichtbij, maar moest tot gisteren wachten voor zijn eerste dagzege. De vreugde na afloop was dan ook erg groot.

‘’Eindelijk win ik een etappe in de Giro. Dit betekent erg veel voor me’’, aldus een dolblije Modolo. ‘’Mijn ploeg leverde perfect werk. Max Richeze deed de perfecte lead-out en ik moest het alleen nog afmaken. Er waren heel wat vrienden en familie naar hier afgezakt en dat maakt het nog onvergetelijker om hier te winnen. Dit is de mooiste zege uit mijn carrière.’’

Uitslag etappe 13
1. Sacha Modolo, 3:03:08
2. Giacomo Nizzolo, +0
3. Elia Viviani, +0

Etappe 14, zaterdag 23 mei: Treviso – Valdobbiadene

De tijdrit van Treviso naar Valdobbiadene is met zijn 59.2 kilometer de langste individuele tijdrit sinds de Giro van 2009. Het eerste deel van de etappe is vlak, het tweede deel is heuvelachtig. De eerste renner vertrekt omstreeks 12.20 uur en de roze trui drager zal omstreeks 16.00 uur aan de start verschijnen.

Etappe 14, Treviso – Valdobbiadene is live te volgen via Eurosport en het Belgische Eén / Sporza.

Favorieten etappe 14 Giro d’Italia

Rigoberto Uran lijkt op voorhand de gedoodverfde favoriet voor de eindzege in de veertiende etappe van de Giro d’Italia. Voor de Colombiaan is het ook de laatste kans om nog de top van het algemeen klassement te bestormen. Twee andere favorieten voor de dagzege zijn Richie Porte en Alberto Contador, die enorm gemotiveerd is om zijn verloren roze trui terug te veroveren.