Giro d’Italia 2015. De vijfde etappe van de Giro d’Italia 2015 is een prooi geworden voor Jan Polanc uit Slovenië. De 23-jarige renner van van team Lampre-Merida bleef zijn concurrenten voor en kwam als eerste over de finish.

Alberto Contador verschijnt in een roze tricot aan de start van de zesde etappe. De ervaren Spanjaard neemt de roze rui over van Simon Clarke, die er niet in slaagde om bij de top 10 te eindigen. De Australiër is nu terug te vinden op de achttiende plaats.

Contador heeft in het algemeen klassement een voorsprong van twee tellen op Fabio Aru uit Italië. Richie Porte maakt met twintig seconden achterstand de top drie compleet. Gezien de voorprong lijken deze drie wielrenners onderling uit te gaan maken wie de Giro d’Italia 2015 op zijn naam gaat schrijven.

Etappe 6: Montecatini Terme – Castiglione della Pescaia

De zesde etappe voert de renners van Montecatini Terme naar kustplaats Castiglione della Pescaia, dat nog gebruikt werd als finishplaats in de Ronde van Italië. Deze vlakke rit kent een afstand van 181 kilometer.

Na een vlak begin krijgt het parcours voor 50 kilometer te maken met een aantal kreukels, die ervoor zorgen dat de renners tot 624 meter boven de zeespiegel komen te rijden. De sprintspecialisten hoeven echter niet ongerust te worden, want in de laatste 60 kilometer komen ze geen heuvel meer tegen.

Etappe 6, Montecatini Terme – Castiglione della Pescaia is live te volgen via Eurosport en Sporza/Eén (België).

Favorieten Etappe 6 Giro d’Italia 2015

Mark Cavendish, Marcel Kittel en Nacer Bouhanni zijn dit jaar niet aanwezig, waardoor andere renners een kans maken op een sprintetappe in de Giro d’Italia. Kittel en Bouhanni waren vorige editie samen goed voor maar liefst vijf sprintetappes.

André Greipel en Elia Viviani lijken door de afwezigheid van dit drietal de grootste kanshebbers voor de dagzege. Een verrassende overwinning van de inmiddels 34-jarige Tom Boonen mag echter niet worden uitgesloten.