Tour de France 2015 etappe 13. Joaquim Rodríguez van Katoesja heeft de twaalfde rit in de Tour de France 2015 gewonnen. In het laatste deel van het drieluik in de Pyreneeën bleek hij de sterkste van een 22 man sterke kopgroep, die ontstaan was op initiatief van Lieuwe Westra. Een terug- en vooruitblik.

Daar zag het er in eerste instantie overigens niet naar uit. Op de 15,8 kilometer lange slotklim op Plateau de Beille reed Michal Kwiatkowski namelijk lange tijd alleen op kop, maar halverwege werd hij plotseling ingehaald door Rodriguez. De Spanjaard, die eerder ook al zegevierde op de Muur van Hoei, kwam met een tijd van 5’40’14 over de streep. Met nog 7,5 kilometer te gaan pakte Rodriguez zijn kans, nadat hij op het juiste moment had gewacht om zijn laatste beetje energie in te zetten.

Etappe 13 Tour de France 2015 – donderdag 16 juli: Muret – Rodez, 198,5 km

Na drie dagen in de bergen bestaat de dertiende etappe van de Tour de France 2015 vandaag voornamelijk uit overgangsritten, gepland tussen de Pyreneeën en de Alpen. In deel één van dit vierluik overbruggen de overgebleven 175 coureurs een afstand van 198,5 kilometer tussen Muret en Rodez. De route telt één heuvel van de derde categorie en twee van de vierde categorie. Voor Rodez is het de tweede keer in de geschiedenis dat zij deel uitmaakt van de Ronde van Frankrijk. Eerder gebeurde dat in 1984, toen de Fransman Pierre-Henri Menthéour in deze plaats triomfeerde. De start is vandaag om 12:40 uur en rond 17:17 uur wordt de eerste renner over de finish verwacht.

Peter Sagan favoriet voor dagzege etappe 13 Tour de France

Favorieten voor de dertiende etappe zijn vooraf natuurlijk altijd aan te wijzen. Zo zal Rodriguez zijn sterke vorm op passende wijze voort willen zetten, terwijl ook Peter Sagan loert op een ereplaats. Sagan bracht vorig jaar de groene trui naar Parijs, maar wist ondanks een hele serie ereplaatsen geen ritzege te boeken. Nu moet het dan maar gebeuren. Ook Alejandro Valverde is bezig aan een sterke Tour en mag niet ontbreken in dit rijtje. Hetzelfde geldt voor Tony Gallopin.

Winactie Tour de Frace games Wielertours.nl

Wil je zelf beleven hoe het is om mee te strijden in de Tour de France 2015? Doe dan mee met onze win actie en maak kans op een exemplaar van Pro Cycling Manager of Le Tour de France 2015!

Lance Armstrong even terug in de Tour de France

De dertiende etappe werd gisteren al in gang gezet door een bijzonder persoon. In het evenement ‘One Day Ahead’ klom Lance Armstrong gisteren namelijk op de fiets. De gevallen wielerheld, die enkele jaren geleden bekende doping te hebben gebruikt tijdens zijn rijke carrière, zamelde geld in voor de strijd tegen kanker.

Dat deed hij onder grote mediabelangstelling, want de cameraploegen moesten letterlijk over elkaar heen duiken om Armstrong goed in beeld te krijgen. Ook vandaag zit ‘The Boss’ op de fiets, dan voor de veertiende rit van deze Tour de France.